Annons:

Sök

Annons:

Slår upp portarna i dag – här är nyheterna på Korka Kvarn

Josefin Karlsson öppnar sin gårdsbutik i Korka idag. Foto: Privat

Slår upp portarna i dag – här är nyheterna på Korka Kvarn

Gårdsbutiken Korka Kvarn strax utanför Vimmerby slår upp portarna för säsongen i dag, torsdag. Josefin Karlsson, som driver verksamheten, berättar om årets nyheter.

Annons:

Butiken har varit öppen enstaka dagar tidigare under året. 
– I dag (torsdag) öppnar jag för säsongen, jag har haft öppet då och då under våren för att sälja plantor. Det som är nytt är att jag förbättrat mycket. Det kommer finnas frigående ankor. Tidigare har vi haft dem i bur. Det finns en ny hönsgård och gäster har efterfrågat en karta över odlingen och det är också på gång, berättar Josefin.

I övrigt har det fixats med lite smått och piffats till och man har ansökt om tillstånd för ett så kallat glampingtält för gäster som skulle vilja övernatta. Förra året kom det många med lokal anknytning så Josefin vill locka fler turister till gården:

– Det är ett utflyktsmål, inte en trädgård där man går guidade turer bland alla växter. Utan här fikar man, handlar och tittar på djuren.

Vill ha fler turister

Vad gäller mathantverket så arbetar Josefin just nu med förra årets succé – marmeladerna. Det kommer också göras sirap som passar bra till drinkar och glass. Först ut är flädersmak och allt eftersom säsongen går tillkommer andra smaker.

Josefin berättar att det vanliga urvalet av grönsaker och rotfrukter kommer att få sällskap av en ny sorts rödbetor som hon sett fram emot att provodla:

– Det är stora betor. Varje enskild rödbeta är på över ett kilo. Sedan blir det olika sorters bönor och ärtor och mycket annat såklart. 

Förra året levererade Josefin de grönsaker som blev över till Brygghuset, men i år ligger fokus på den egna verksamheten. Huvudsäsongen för Korka Kvarn kommer vara torsdagar till söndagar till vecka 32 och därefter torsdagskvällar och helger genom september.

Stefan Härnström

Annons:

Stefan Härnström

redaktion@dagensvimmerby.se

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: