Annons:

Sök

Annons:

ALV växer med ny boendeanläggning: ”Rejäl volymökning”

Astrid Lindgrens Värld expanderar i och med att företagets fastighetsbolag köper Oxgården i Vimmerby för 33 miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

ALV växer med ny boendeanläggning: ”Rejäl volymökning”

Efter flera omfattande boendesatsningar i den unika stugbyn Den Lilla Staden utökar Astrid Lindgrens Värld sitt boendeutbud. Koncernens fastighetsbolag köper populära boendeanläggningen Oxgården för 33 miljoner kronor. 

Annons:

Astrid Lindgrens Värld och Oxgården bjöd in till pressträff på fredagsförmiddagen. Nyheten som presenterades var att Astrid Lindgrens Världs fastighetsbolag – Astrid Lindgrens Vimmerby fastigheter AB, förvärvar boendeanläggningen Oxgården i Vimmerby för totalt 33 miljoner kronor. 

– Jag vill bara instämma i att det är en fantastiskt fin och välskött anläggning som vi nu får möjlighet att förvärva. För oss är det oerhört centralt att fortsatt driva boendeutvecklingen vidare i stan. Vi förvärvar en befintlig boendeanläggning och det skapas inga nya bäddar i Vimmerby. Det man kan säga är att bäddarna byter ägare och för vår del blir det en stor förändring i vår verksamhet, säger Astrid Lindgrens Världs vd Joacim Johansson.

Oxgården ligger i närheten av Astrid Lindgrens Värld och består av 45 hus med över 330 bäddar. 

– Vi har i dag 197 objekt och runt 1 400 bäddar i Lilla Staden och i vår stugby. Det vi nu förvärvar ger oss ytterligare 45 objekt fördelat på 330 bäddar, säger Joacim Johansson och fortsätter: 

– Tittar man på boendeobjekt, stugor eller boenden som kan boka, är det en ökning med 23 procent. Sett till bäddar är ökningen lite mer, 24 procent. 

"Inget man bara lirar in i driften"

Genom detta förvärv utökar Astrid Lindgrens Värld sitt boendeutbud rejält.

– Det är inget som man bara lirar in i driften. Det kommer påverka hur vi har vår bemanning och hur vi behöver sköta sälj och marknadsföring. Det är en rejäl volymökning för vår del. 

Joacim Johansson tycker att förvärvet av Oxgården knyter samman besöksmålen Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs. 

– Läget är superbra och läget blir ännu bättre med tanke på att vi förvärvade Astrid Lindgrens Näs 2017. Vi ser stor potential att kunna få ihop det ännu mer och kunna paketera Oxgården med både parken och Näs. 

Parterna har fört en dialog och diskussion i ett halvår. 

– Jag är jätteglad för att Staffan tog kontakt med mig och med oss. Det känns jättespännande. När vi kliver in i en ny säsong, det vill säga efter höstlovet vecka 45, tar vi över verksamheten och driften. 

Kommer ni göra några förändringar när ni tar över boendeanläggningen i november?

– Det är klart att vi har funderat över massa saker under senaste halvåret, men det blir inga större förändringar. 

"Köper det som en helhet"

Boendeanläggningen kommer fortsatt heta Oxgården. 

– Det är ett väl inarbetat namn på marknaden. För oss är det lika viktigt att ha ett namn som lirar ihop med historian och för oss är det viktigt att gästen förstår att det är en lite längre promenad än vad det är från Lilla staden. Vi tror mycket på detta. Vi ska se till att utveckla och förvalta Oxgården väl. 

Priset för affären är 33 miljoner kronor.

– Där ingår fastigheten, varumärket och inventarierna. Vi köper det som en helhet. Från måndag vecka 45 är det egentligen bara att trycka på knappen och starta upp verksamheten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: