Annons:

Sök

Annons:

Passionen för gedigna dörrar blev till dörrfabrik i Rumskulla

Sebastian och Swantje Gunnarsson driver sedan förra året Gunnarssons dörrfabrik i Rumskulla. Foto: Privat

Passionen för gedigna dörrar blev till dörrfabrik i Rumskulla

Ända sedan barnsben har Sebastian Gunnarsson varit intresserad av att snickra och arbeta i trä, och med tiden har intresset för gedigna dörrar i gammeldags stil bara vuxit. För ett och ett halvt år sedan startade han företaget Gunnarssons dörrfabrik hemifrån verkstaden i Rumskulla, och numera skickar han sina hantverksmässigt tillverkade dörrar över hela landet.

Annons:

Sedan åtta år tillbaka bor Sebastian tillsammans med sin fru Swantje och två barn i ett hus strax utanför Rumskulla. Sebastian kommer ursprungligen från Frödinge, och intresset för snickrande och träarbete föddes redan i barndomen.

– Jag har varit intresserad av att jobba i trä sedan jag var barn och har velat bygga dörrar långt tillbaka, framför allt till mig själv. Så på den vägen är det, förklarar han. 

Och det är just dörrar som blivit en verklig passion för Sebastian. 

– Jag tycker om att skapa och blir glad av att få göra dörrarna och se dem. Jag tycker de är fina! Man blir så glad av att se en riktigt fin dörr med en vacker spröjskomposition och fina glas och speglar. De är fina att se på och det är roligt att bygga dem!

Till att börja med snickrade Sebastian dörrar till sitt eget hus. 

– Jag hann göra några stycken, och sedan började det komma in beställningar. Men jag har det bara som en deltidssyssla. Jag sitter egentligen på kontor och arbetar som säljare och projektledare, och det har jag tänkt fortsätta med. 

Byggnadsvårdsintresserade kunder

Kunderna är mestadels privatpersoner med byggnadsvårdsintresse och gamla hus. 

– De vill ha dörrar som ser gamla ut. Riktiga dörrar som är gjorda i trä. Nya dörrar är ju oftast gjorda i moderna skivmaterial och det är inte lika trevligt som en dörr i trä, menar Sebastian.

Han har dock inga planer på att utöka företaget, utan trivs bra med att ha det som en bisyssla.

– Det här får vara en bisyssla för att bryta av kontorsarbetet. Jag har inga planer på att ha det som heltidsjobb, utan det är roligt att ha vid sidan om. Det man skulle kunna tänka sig är väl att det i så fall kan bli ett familjeföretag om barnen vill vara med när de blir större. Nu är det perfekt att jobba med på kvällarna när ungarna sover. Då tar jag mig tid, så man får inte ta på sig för mycket beställningar. 

Sebastians fru Swantje är också med på ett hörn. Hon sköter företagets hemsida, administration och sociala medier. Paret har dessutom planer på att så småningom öppna en liten handelsbod utanför huset. 

– Det ska förhoppningsvis bli ägg, keramik och kanske lite byggnadsvårdsgrejer. Men det är lite jobb kvar innan vi kan öppna! säger Sebastian.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: