Annons:

Sök

Annons:

Pinar efter uppbrottet: ”Nu är det hard feelings”

Mike Pinar tycker inte att samarbetet med Guldkringlan fungerat. Foto: Jakob Karlsson

Pinar efter uppbrottet: ”Nu är det hard feelings”

Samarbetet mellan La Plaza och Guldkringlan bryts efter bara ett par månader. Mike Pinar tycker inte att det fungerat som han önskade.
– Jag skulle aldrig förmå mig att prata med honom nu, säger han. 

Annons:

Målsättningen var hög när aktörerna presenterade sitt samarbete. Tanken var att Guldkringlan skulle försörja La Plaza med bakverk under sommarsäsongen och sedan kunna driva ett fik vid torget i Vimmerby när La Plaza normalt har stängt under vintern.

Igår kunde vi avslöja att samarbetet bryts efter första sommaren.

– Från vårt håll anser vi att samarbetet inte har funkat. Det som lovades hölls inte och det har inte skötts bra. Vi fick inte ut det vi önskade av samarbetet. När vi tittar på sommaren som har varit så har det inte fungerat kort och gott, sa Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan, i den här artikeln.

 "RIbban måste vara lite högre"

När Mike Pinar nu svarar på våra frågor kan man konstatera att han har exakt samma syn från sitt perspektiv: samarbetet har inte fungerat.

– Jag tycker att ribban måste vara lite högre. Jag vill handplocka saker hit och det blev inte riktigt som det jag var ute efter, säger Mike Pinar och fortsätter:

– Jag valde att stänga efter sommaren och det är inte mer med det. Vi har aldrig haft något avtal med Guldkringlan, de har inte varit med och satsat något, de har inte investerat i något. De har fått sina pengar och för oss fortsätter allting som vanligt. Vi har två företag och har omsatt flera miljoner i det andra företaget bara i september. Vi jobbar på och allting går jättebra.

Pinar blev upprörd över Hesselgårds uttalanden under gårdagen.

– Efter det han gjorde igår är vi osams, det kan jag säga. Hard feelings finns så han har även fel där.

Har ni pratat om det?

– Jag skulle aldrig förmå mig att prata med honom nu. Hade han kommit själv skulle jag ha gjort det, men inte så som han gjorde nu. Samarbetet gick ut på att de skulle leverera på sommaren och få driva det på vintern om de var aktiva, men det fungerade inte och Joakim har väldigt svårt att ta kritik. Då är det ingen idé.

Vill investera miljonbelopp 

La Plaza kommer nu hållas stängt tills vidare.

– Mitt mål är att investera två-tre miljoner på en treårsperiod. Jag vill ha mat här, men vet inte vad och inte när. Sitter det någon där ute med en idé så är jag öppen och lyssnar. Planeringen för La Plaza fortsätter och jag vill skapa ett ställe som jag ser utomlands, där en person kan ta en kaffe och en person en köttbit.

Enligt Pinar investerade La Plaza 600-700 000 för att komma igång med fiket.

– Men det har inte varit förgäves, det är investering för La Plaza. Utöver det har vi betalat för saker som vi kastat, men det gör ingenting. Jag lägger inte tid på så små fakturor.

Varför meddelade du inte att du stängde fiket?

– Vi bestämde tidigt att vi inte skulle fortsätta med Guldkringlan och jag ringde inte för det går inte få tag i Joakim. Jag tycker inte att han har tagit sitt ansvar.

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: