Annons:

Sök

Annons:

Han blir ensam ägare till familjeföretaget i Vimmerby

Christian Johansson tar över ägandet av RT Plåt. För två år sedan klev han in som vd. Foto: Arkivbild

Han blir ensam ägare till familjeföretaget i Vimmerby

Redan 2022 tog han över som vd. Nu blir Christian Johansson ensam ägare för RT Plåt i Vimmerby sedan han löst ut de tre tidigare ägarna.
– Det är ett delmål på plåtresan, säger han.

Annons:

Redan för två år sedan tog den tredje generationen Johansson över som vd för RT Plåt i Vimmerby. Då hade Christian Johansson precis återvänt till familjeföretaget, som startades av hans farfar Ragnar Johansson samt pappa Tomas och hans bror Tord. Sedermera kom även tredje sonen Niklas in i företaget. 

Nu har Christian Johansson löst ut de tre bröderna och är ensam ägare till företaget.

– Det är ett delmål på plåtresan och samtidigt skönt för Tord, Tomas och "Nicke". Även för farfar och Adam (Åstrand), som också är anställd. Nu är det klart att det är en som äger och styr och alla är införstådda med vad som ska hända, säger Christian Johansson. 

Han är nöjd med de två år som har gått sedan han blev vd för företaget. 

– Jag är supernöjd med min personal. De är magiska och levererar effektivt och på en hög nivå. Vi höjde omsättningen mitt första år med 50 procent och 2023 var det lite tuffare första och andra kvartalet, men prognosen för 2024 ser bra ut. Det har gått enligt plan tycker jag. 

Hur känns det att bli ägare till ett riktigt familjeföretag?

– Det är ett jättefint företag och något man både vill bevara och vårda, men sedan kommer det kanske inte vara ett familjeföretag som det har varit nu i 40 år. Adam och jag är kusiner, men annars fyller det inte på som tidigare. Det är mina söner möjligtvis, men de får göra sina egna val i livet. 

Gått från fyra till tio anställda

Christians pappa Tomas har gått i pension, men både Tord och Niklas är kvar. 

– Tord blir 68 i april, men han vill gärna vara kvar ett tag till. "Nicke" har också några år kvar. Tomas kanske blir som Ragnar och kommer och går lite som han vill.

Hur många anställda är ni nu?

– När jag kom hem var det fyra och nu är vi tio anställda. Det har utvecklats i den riktning jag haft ambitioner för och jag vill gärna utveckla det ganska mycket mer. 

Vad kan vara ett rimligt mål på ett par års sikt?

– Det är jättesvårt att säga, men större ska vi vara. Jag har rätt mycket på gång och planerar nu för jobb i april och maj nästa år. Orderstocken fylls på dagligen och det är kul. Vi verkar vara uppskattade och det gillar jag. 

Har varit planen

Att Christian Johansson skulle bli ensam ägare har varit planen sedan han klev in som vd. 

– Jag erbjöd dem en deal och den har de tagit. Det har varit ett av mina delmål och nu tittar jag på nya mål. Om jag kommer driva RT Plåt i ett eller 25 år vet man aldrig, men min ambition är givetvis att driva det här vidare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: