Annons:

Sök

Annons:

Resorten gör ny satsning – tillsammans med Guldkringlan:

Joakim Hesselgård är vd för Guldkringlan i Vimmerby, som nu ska leverera till Västervik Resorts nya satsning. Foto: Arkivbild

Resorten gör ny satsning – tillsammans med Guldkringlan: "Fjäder i hatten"

Till sommaren gör Västervik Resort en helt ny satsning. En charmig brödbod som erbjuder färska frukostbröd, bakverk och smörgåsar ska öppna. Detta i samarbete med Bageri Guldkringlan i Vimmerby.
– Det är en fjäder i hatten för oss. Jag tror stenhårt på det här, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan.

Nu släpper Västervik Resort en helt ny satsning inför sommaren. Redan i höstas började man snickra och fixa med en ny lokal och nu avslöjar man att det är en charmig brödbod som ska öppna.

Där kommer man erbjuda färska frukostbröd, bakverk och smörgåsar i samarbete med bageriet Guldkringlan från Vimmerby. 

– Vi började redan i höstas att tänka över vår frukost och då växte det här fram. Guldkringlan levererar redan bullar och smörgåsar till oss när vi har konferenser och så vidare, så vi började titta på att göra något tillsammans. Vår nya brödbod kommer vara en perfekt start på dagen för våra gäster och besökare, med ett brett och smakfullt utbud av frukostalternativ, säger Ann Björnsdotter, marknadschef på Västervik Resort. 

Brödboden kommer att vara öppen från morgonen fram till slutet av förmiddagen sex dagar i veckan. Den är belägen vid gästservice och äventyrsgolfen på resorten. 

– Vi öppnar till kristi himmelsfärdshelgen och kör för fullt från midsommar och framåt. Det här blir mer som ett bageri än det var tidigare och man kommer kunna köpa färdigbredda mackor och i brödboden finns det även ägg, juice och yoghurt. Man ska kunna köpa med sig sin frukost eller ta med sig bullar till stranden. Vi har märkt att det varit efterfrågat och det är en bra service till våra camping- och stuggäster. 

Resorten bemannar boden

Det är resorten som kommer bemanna brödboden.

– Vi har totalrenoverat en lokal för det här, men vad det kommer landa på i investering törs jag inte gissa på. Det lär bli en eller två personer extra tack vare det här under sommaren. Vår tanke är att det här är en satsning på längre sikt. Det här är första året, men om allt funkar, då fortsätter vi absolut. 

Det nyöppnade bageriet på resorten kommer utöver frukostfrallor och liknande även erbjuda croissanter, småkakor och det finns även möjlighet att beställa tårtor. 

– Vi har haft ett långt samarbete med resorten och den här idén har fötts av dem tillsammans med en representant från oss i Västervik. Nu har de renoverat upp en fin lokal där och vi ska strajpa upp den med Guldkringlan nu framöver. Vi blir leverantör av fika- och frukostbröd, sallader, smörgåstårtor och mackor, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan.

Otrolig fjäder i hatten

Han är glad över den nya satsningen.

– Det är en otrolig fjärder i hatten för oss. Resorten är en stor och viktig kund för oss. Det är otroligt mycket folk där på sommaren och flera tusen besökare per dag som rör sig där. Alla äter frukost, grillar hamburgare eller korv och fikar. Vi är otroligt glada för den här nyheten. 

Satsningen skapar en trygghet hos bageriet i Vimmerby. 

– Det kommer levereras mycket bullar och bröd och det tryggar oss med en så stor kund. Sedan är det alltid jättesvårt att veta vad det landar i. Det här är helt nytt och har inte prövats tidigare, men vi har kapaciteten att leverera från Vimmerby till en sådan här bod och vi har personal i Västervik. Så jag är väldigt positivt inställd och tror stenhårt på det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: