Annons:

Sök

Annons:

  • ICA Kvantum bygger ut med 30 kvadratmeter: ”Kommer göra skillnad”

    ICA Kvantum håller på att bygga ut i Vimmerby. Foton: Ossian Mathiasson

  • ICA Kvantum bygger ut med 30 kvadratmeter: ”Kommer göra skillnad”

ICA Kvantum bygger ut med 30 kvadratmeter: ”Kommer göra skillnad”

I flera månader har Pelle Lindqvist, ägare på ICA Kvantum, haft tankar på att göra om cafédelen i förbutiken. I dag sattes spaden i marken för arbetet som ska vara klart strax före påsk.

Annons:

En utbyggnation av cafédelen är ICA Kvantum i Vimmerbys nästa stora projekt som drog igång på måndagen.

Den nya cafédelen, som beräknas bli 30 kvadratmeter stor, kommer byggas ut intill entrén och bli lika lång som det nuvarande skärmtaket utanför mataffären.

– Vi drog arbetet på utsidan i dag och har under lång tid haft tankar på att utveckla förbutikslösningen med bättre möjligheter till att sitta ner och ta en fika med mera, säger Pelle Lindqvist och fortsätter:

– Vi upplever att vi inte har tillräckligt med platser och de som sitter där hamnar för mycket i kundstråket när de är på väg in i butiken. Det är svårt att komma åt scannrarna till självscanningen så det är en idé som vi har gått runt på under lång tid. 

Ska vara klart till påsk

Cafédelen får en ingång från förbutiken och Lindqvist tror och hoppas att den ger hela förbutiken ett nytt ansiktslyft.

– Cafédelen blir ungefär 30 kvadratmeter stor. På det sättet är det inga jättestora kvadratmetrar men det kommer göra stor skillnad i cafédelen. Vi följer skärmtaket, vi tar ingen plats av parkeringen, säger Lindqvist. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Förhoppningen är att vi ska vara färdiga om två månader om tidsplanen håller. Det blir strax före påsk.

Hur länge har du gått runt med dessa byggplaner?

– Man vill alltid utveckla och förbättra verksamheten och hitta saker som ska tillföra butiken något. Sedan i höstas har vi tittat på det. Vi ska även fräscha upp och göra iordning förbutiken med nya diskar och byta ut någon kyllösning. Vi hoppas att det blir ett lyft. 

Förändringar i blomavdelningen

Nyligen gjordes det förändringar i blomavdelningen och det gör att just den avdelningen, direkt när man går in i butiken, upplevs som mer luftig och rymlig. 

– Det är förändringar som har mottagits väldigt positivt och nu inväntar vi den nya blomkylen. Vi känner att vi har en del grejer på gång som ska göra butiken till det bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: