Annons:

Sök

Annons:

Nu har han tagit över Tempo – ”Riktigt skönt”

Björn Johansson tog över Tempo i Vimmerby den 1 maj och ser fram emot uppgiften. Foto: Jakob Karlsson

Nu har han tagit över Tempo – ”Riktigt skönt”

Björn Johansson har lång erfarenhet av livsmedelsbranschen. Från och med 1 maj är han tillbaka och har nu tagit över Tempo i Vimmerby.
– Det är riktigt skönt att börja jobba igen, jag har saknat det mycket, säger han.

Annons:

Björn Johansson slutade som butikschef på Coop i Vimmerby i höstas – men saknaden av jobbet blev för stor. När Roger och Jenni Jonsson bestämde sig för att sälja Tempo-butiken i Vimmerby slog han till.

– Det är kundmötet och pulsen som är tjusningen med det här jobbet och det har jag saknat. Det kändes inte som att det var jul förra året, det var inte samma drive.

 "Blir inte lätt"

Roger och Jenni Jonsson har lyft butiken under sina år som ägare.

– Det blir inte lätt att ersätta dem. De har varit väldigt duktiga, men jag får hoppas att jag kan axla manteln.

Vad skiljer mellan Tempo och Coop?

– Det skiljer lite i arbetssätt, men det handlar om att sälja varor så det blir ingen större skillnad. Det är en lite mindre butik, mindre yta och färre personal, men jag tycker att det är hanterbart och vi har samma tjänster som finns på Coop.

Blir det någon förändring med dig som ägare?

– Det blir alltid att man möblerar om lite när man kommer in, men det blir inga större förändringar. Det kommer bli minst lika bra, säger han.

 Tar över ordförandeklubban

Det är inte bara övertagandet av Tempo som är nytt för Björn Johansson. Nyligen valdes han dessutom till ny ordförande för Vimmerby Handel.

– Det är en gammal förening och ett fint uppdrag. Vi ska försöka få alla butiker att dra åt rätt håll och det är stort att få det uppdraget. Det är ett lite tidigt skede ännu, men det handlar om att få butikerna att må bättre.

Hur går det för handelsföretagen i Vimmerby?

– Handeln i Vimmerby mår bra, men många har dippar och näthandeln är en stor konkurrent. Utan handeln finns ingen stad, så är det. Vill man ha kvar affärer i stan har man ett ansvar att handla så mycket lokalt som man kan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: