Annons:

Sök

Annons:

  • Matbutikens nya cafédel är klar – så ser den ut

    ICA Kvantum i Vimmerby och ägaren Pelle Lindqvist har byggt ut cafédelen för att skapa en bättre förbutikslösning. Foto: Ossian Mathiasson

  • Matbutikens nya cafédel är klar – så ser den ut
  • Matbutikens nya cafédel är klar – så ser den ut

Matbutikens nya cafédel är klar – så ser den ut

ICA Kvantum i Vimmerby har byggt ut för att göra en 30 kvadratmeter stor cafédel. Nu är den färdig.
– Vi har mötts av många positiva kommentarer. De tycker att det är bra att man inte sitter mitt i kundflödet, säger Pelle Lindqvist, ägare på ICA Kvantum.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I mitten av februari drog ICA Kvantum i Vimmerby igång sitt stora projekt med en utbyggnation av cafédelen. Byggnationen har skett intill entrén och blivit lika lång som det nuvarande skärmtaket utanför matbutiken. 

Under lång tid har Pelle Lindqvist haft tankar på att göra om förbutikslösningen med bättre möjligheter till att sitta ner och ta en fika i lugn och ro. 

– När vi började med självscanningen för nästan två år sedan kände vi att den tidigare lösningen inte skulle fungera. Det blev trångt i entrélösningen. Vi har spånat på olika lösningar och sett i våra kundundersökningar att det har funnits önskemål från allmänheten om att vi ska skapa en större fikahörna, säger Pelle Lindqvist.

Butiksägaren har fört diskussioner med fastighetsägaren som nappade på idén och på det sista byggmötet togs det beslut om att fördubbla ytan jämfört med ursprungsplanen. 

– Vi tog beslutet på stående fot. Jag själv frågade om det inte skulle bli för litet och begränsat. Vi körde på den större ytan och kommunen var snabba med att lösa tillägget. Så här i efterhand känns det helt rätt, säger han. 

"Man gör upp sin lilla lista varje år"

Cafédelen får en ingång från förbutiken och förändringen kommer helt klart göra stor skillnad i cafédelen. 

– Vill man ta en fika i lugn och ro så kan man komma undan. Våra scannande kunder upplever också en lätthet i att komma åt scannrarna. Många säger att förändringen ger en luftig känsla, säger han och fortsätter:

– Nu ska vi försöka bo in oss. Vi har inte satt upp något på väggarna än men det kommer. 

Vad blir nästa projekt i butiken?

– Jag känner väl att för varje år som går så gör man upp sin lilla lista på olika förbättringspunkter och grejer som behöver bytas ut för att hålla det fräscht. Med tanke på den sommarsäsong som vi har i stan så får man koncentrera sitt utvecklingstänk till innan och efter sommaren. Man har en relativt kort period där man måste planera in det. Man vill inte störa för mycket under andra högtidshelger som jul och påsk.  

"Finns punkter som vi ska beta av"

ICA Kvantum har 60 medarbetare och ytterligare 40 till under sommarperioden. 

– Då snuddar vi på 100-strecket. Nu är vi mitt uppe i en period där sommarjobbarna ska skolas in i vår verksamhet. Nu blir det fokus på sommarsäsongen, sedan vill man alltid utveckla och göra butiken bättre. Det finns fler punkter i vår affärsplan som vi ska försöka beta av under hösten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: