Annons:

Sök

Annons:

FÖRETAGET LÄMNAR CENTRUM EFTER 30 ÅR –

Vimmerby Snickargård AB flyttar från centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Jakob Karlsson

FÖRETAGET LÄMNAR CENTRUM EFTER 30 ÅR – "BLIR EN NYSTART"

Företaget Vimmerby Snickargård har hållit till i sina nuvarande lokaler på Sevedegatan sedan 1991. Nu blir det förändring. I mars går flytten till Dahlcenters tidigare lokaler.
– Det blir en nystart för oss, säger ägaren Lars Carlbom.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Snickargården har funnits kring centrum i Vimmerby i knappt 30 år. Men nu blir det förändringar – även om företaget blir kvar i Vimmerby. 

För en tid sedan flyttade Dahlcenter till industriområdet Ceos och nu står det klart att Vimmerby Snickargård flyttar in i Dahls gamla lokaler som ägs av Vimmerbyshus, något Vimmerby Tidning var först att rapportera om. 

– Vi håller på och förbereder, och renoverar för fullt där nere. Går det som vi vill så flyttar vi in i månadsskiftet februari-mars. Vi vet inte om det blir helt klart utvändigt, men invändigt hoppas vi att det blir klart, säger ägaren Lars Carlbom. 

Varför gör ni den här flytten?

– Dels är vi trångbodda här, sedan har vi lager ute på Älö Trä och ett lager i Sjundhult med virke och grejer. Det är en stor anledning att vi nu får allt under ett och samma tak. Det blir lite större också och vi får betydligt större butikslokal, där vi vill visa upp vad vi har. Logistiken för oss själva är den stora biten, dels för oss själva men även för lastbilar som inte kan komma hit eller lasta av. En nackdel på sommaren är också när torget stängs av, då får vi åka varv efter varf. Vi hoppas att det blir mindre åkande för oss, bättre för miljön och bättre för våra kunder. 

"Varit trångbodda"

Lars Carlbom, som ägt företaget i 13 år, ser stora vinster med flytten.

– Hyran blir något dyrare, men det tror jag att vi äter in på att slippa mycket resor. Förhoppningsvis hittar också kunder bättre till oss. Som det är nu ligger vi lite avsides. 

Har ni letat nya lokaler länge?

– Vi har haft funderingar de senaste två åren på grund av att vi har varit trångbodda och sedan det här med allt åkande. Sista två åren har vi varit på jakt efter ett bättre läge och något större då med. Det känns väldigt skönt att ha det här klart, vi ser fram emot det allihop. Det blir en nystart och en nytändning för oss också.

Kan bli nyanställningar

Flytten innebär inte någon omedelbar effekt för antalet anställda på företaget, men på sikt kan det göra det, tror Lars Carlbom.

– Förhoppningsvis kommer det bli ökad försäljning, fler kunder och blir det så kommer vi kanske behöva nyanställa. Det är inget planerat för tillfället, men vi hoppas på det. En sak vi inte har nu är någon i butiken för jämnan, vi är mycket ute och monterar, mäter och bygger. Det skulle vi gärna ha. 

Hur ser det ut för företaget?

– Det har varit hyfsat bra år, tycker jag. Det flyter på. Vi hoppas på att det ska bli ännu bättre för oss nu. Vi tror att det här läget kommer göra oss mer synliga och vi hamnar också i samma område som andra, som Materialmännen, Jörans Kakel, Carlenskogs och Comfort-butiken. Det blir samma stuk på butikerna och det kan dra folk till varandras butiker. 

I nuläget är det fem anställda på Snickargården. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: