Annons:

Sök

Annons:

Stefan återupplivar sitt gamla företag:

Stefan Adolfsén, till höger, återstartar Sevede Rör och sonen Viktor Adolfsén, till vänster, kommer jobba för honom. Foto: Privat

Stefan återupplivar sitt gamla företag: "Känns riktigt roligt"

I början av januari för tre år sedan blev det klart att Assemblin tog över Sevede Rör. Nu återuppstår företaget igen.
– Det känns riktigt roligt, säger Stefan Adolfsén. 

Annons:

Sevede Rör drevs av Stefan Adolfsén och Jonathan Gunnarsson när företaget blev en del av Assemblin 2017. Nu får Sevede Rör nytt liv igen och Stefan kommer driva det och sonen Viktor Adolfsén blir anställd.

Första arbetsdagen var redan i måndags.

– Det är Sevede Rör igen, det är samma logga, så man kan säga att det är en återstart. Skillnaden är att jag är själv nu. "Jonte" (Gunnarsson) studerar och är inte med den här gången. Viktor börjar hos mig om en månad och det ska bli kul att jobba med honom. 

Vad får dig att driva eget igen?

– Vi var upplåsta där i tre år och den tiden gick ut, så det passade bra att starta nu. Delvis är det för att man får närmare till kunden också. Det blir ett led mindre. Dessutom är det mer variationsrikt än att vara anställd. Att vara egen gör att man kan bestämma lite mer eget hur det ska bli och vara. 

Hur länge har du haft funderingar på det?

– Det var i höstas någon gång jag började tänka på det lite mer. Då började vi diskutera det hemma jag, Viktor och min fru. Så det är ett halvår kan man säga.

"Siktar mot Östergötland"

Redan har en del jobb kommit in och Stefan Adolfsén hoppas förstås att det ska bli ännu fler jobb längre fram. 

– Vi har en del jobb klart, så jag har att göra än så länge. Jag känner att jag har fått bra respons redan också, så det känns som rätt beslut. Det är en del tidigare kunder men också nya kunder. 

Företaget som sysslar med VVS- och rörarbeten kommer att drivas från Djursdala. 

– Jag siktar lite mot Östergötland också, det är en väldigt intressant marknad. Då tänker jag främst på Horn och Hycklinge. Det finns ingen VVS-firma där riktigt och det är inte långt mellan Djursdala och Horn. 

När hoppas du att det kan vara på samma nivå för företaget som innan ni gick in i Assemblin?

– Förhoppningsvis är vi där till försommaren någon gång. 

Kan det bli aktuellt med fler anställda?

– Till att börja med kommer det vara vi två, men får jag in jobb och kunder, så kan jag absolut tänka mig det. Det är viktigt att synas och marknadsföra sig nu i början, men det allra viktigaste är att göra ett bra jobb hos sina kunder. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: