Annons:

Sök

Annons:

STG varslar sin inhyrda personal

I coronavirusets fotspår varslar nu Vimmerbyföretaget Svensk Tryckgjutning sin inhyrda personal, totalt tolv personer.

STG varslar sin inhyrda personal

Vimmerbyföretaget STG agerar för att snabbt kunna ställa om vid behov. Bland annat varslar man nu sin inhyrda personal, totalt tolv personer.
– Flexibilitet är väldigt viktigt för oss nu, säger vd Peter Hjelte.

Annons:

Vid fem olika möten under tisdagen informerades samtliga medarbetare vid Svensk Tryckgjutning (STG) i Vimmerby om det rådande läget.

Ännu går företaget, som har ett hundratal anställda, i full produktion. Men åtgärder görs nu för att förbereda sig inför en förmodat förändrad framtid.

Flexibilitet A och O

– Det innefattar bland annat att vi alla måste vara flexibla och kunna ställa om snabbt utifrån ändrade förutsättningar. Det här är något helt unikt och allt går mycket fortare på grund av coronaviruset, säger STG:s vd Peter Hjelte.

– Vi hoppas, som vi sa på våra möten i går, att alla ställer upp på detta. Flexibilitet är väldigt viktigt för oss nu.

Inhyrd personal varslas

Vad företaget kortsiktigt gjort är att man har varslat den inhyrda personal man har.

– Totalt handlar det om tolv personer. Samtidigt står vi i kontinuerlig kontakt med bemanningsföretaget för att stämma av hur det ser ut, säger Peter Hjelte.

– Vi har också gjort klart ett avtal med fackklubben om att det finns möjlighet med korttidsarbeten kopplade till regeringens paket. Det finns att ta till om vi behöver, men annars är det är inga förändringar.

Går det agera långsiktigt med tanke på de omständigheter som råder nu?

– Självklart är det mycket som är oförutsägbart. Men vi tänker även längre fram, som till sommaren exempelvis. Vi kör på som tidigare, men kanske kommer det kunna bli lite lättare för oss att stänga i sommar, vilket vi normalt inte brukar kunna göra.

– Tidigare har vi haft stängt två veckor, men nu kanske det blir möjligt att stänga hela juli. Det är bra för både anställda och företaget, säger Peter Hjelte.

Hur ser du på framtiden?

– Vissa kunder har dragit ner, och andra har stängt ner helt under en eller kanske två veckor. På leverantörssidan har vi inga stopp. Om det stannar vid det här är jag faktiskt inte speciellt orolig, men det kan förändras drastiskt från dag tiill dag, säger Peter Hjelte.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: