Annons:

Sök

Annons:

Företaget avslutar permitteringar – återgår till normal takt

Bergs Timber återgår till normal takt den 4 maj. Foto: Ossian Mathiasson

Företaget avslutar permitteringar – återgår till normal takt

Företaget Bergs Timber avslutar inom kort sina korttidspermitteringar vid sågverken i Vimmerby och Mörlunda. Den 4 maj ska man återgå till normal takt.

Annons:

Under april månad kommer sågproduktionen avslutas vid Gransjö sågverk, som Bergs Timber just nu håller på att avveckla. 

Men i övrigt ser läget bättre ut. 

"Efterfrågan på sågade trävaror är god på flera viktiga marknader och vi ser en viss förbättring på den engelska marknaden. Våra lager är i balans och orderingången har förbättrats. Efterfrågan på trävaror är normalt säsongsmässigt hög under det andra kvartalet", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande.

Vid sågverken i Sverige, där både Vimmerby och Mörlunda finns, kommer genomförda korttidspermitteringar att avslutas och produktionen återgår till normal takt från den 4 maj. 

– Efter en nedgång under andra hälften av mars och under april ser vi nu att efterfrågan förbättras och att orderingången ökar fram till semesterperioden. Efter de produktionsminskningar som genomförts har vi balanserade lager och det känns positivt att vi nu återgår till normala produktionsnivåer. De långsiktiga effekterna av den pågående coronakrisen är fortsatt svårbedömda, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef i Bergs Timber.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: