Annons:

Sök

Annons:

Nu öppnar Vimmerbykillarna gamingcafé mitt i stan

Abdulrahman Taha och Abdul Hakim Shanab öppnar ett gamingcafé i centrala Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Nu öppnar Vimmerbykillarna gamingcafé mitt i stan

Åtta gamingdatorer är inköpta, spelen är installerade och skylten är uppsatt. Nu väntar de båda Vimmerbykillarna bara på att bredbandet ska dras in. Sedan är de redo att slå upp portarna till sitt splitternya gamingcafé mitt i stan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Abdulrahman Taha och Abdul Hakim Shanab är två driftiga 19-åringar. Abdulrahman, eller ”Abbe” som han kallas, tar studenten från Teknikprogrammet på Vimmerby gymnasium i sommar. Därefter väntar universitetsstudier till civilingenjör med inriktning mot datasäkerhet.

Däremellan ska han dock dra igång en nystartad verksamhet i Vimmerby tillsammans med kompisen och kollegan Abdul Hakim.

Hittade central lokal 

De båda Vimmerbykillarna har klart med lokal (det blå tvåvåningshuset på Sevedegatan snett mitt emot Systembolaget, där Lilla Krogen tidigare huserade, och där det har varit loppis den senaste tiden), och inom kort kommer även Telia dra in det nödvändiga bredbandet i huset.

– Det är bara det som saknas. Sedan slår vi upp portarna. Förhoppningsvis kan vi vara igång om ett par veckor, säger ”Abbe”.

Initialt kommer där bland annat finnas åtta gamingdatorer, PS4 och ett niofots biljardbord. Så snart PS5 finns på marknaden kommer man även plocka in det. Dessutom har man inrett ett café som erbjuder allt från kalla och varma drycker till mackor och annat gott.

"Händer lite för lite i Vimmerby"

– Till att börja med kommer vi ha öppet eftermiddagar, kvällar, helger och under skolans lov. Vi är jätteglada över att ha hittat den här lokalen, då den ligger centralt. Samtidigt finns det inte så många grannar häromkring, så förhoppningsvis kommer vi inte störa några, säger Abulrahman.

Hur fick ni idén till ett gamingcafé?

– Vi har väl båda tyckt att det händer lite för lite i Vimmerby. Det här skapar liv i stan, och så finns det inget annat gamingcafé i närheten. Det här är det första företaget vi startar, så självklart är det riktigt spännande.

Counter-Strike favoriten

Målgruppen för NB1 (Number One) Gaming Café, som det snart nyöppnade stället heter, är i första hand personer mellan 17 och 25 år. Men alla som är spelsugna är självklart välkomna, som ”Abbe” säger.

– Man betalar per timme, och sedan är det bara att köra.

Vilket är ditt eget favoritspel?

– Utan tvekan CS. Och det är så klart ett av flera spel som finns här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: