Annons:

Sök

Annons:

Fortsatt fin utveckling för byrån – nyanställer mäklare

Magnus Boberg driver Fastighetsbyrån i Vimmerby och Hultsfred som nu utökar styrkan ytterligare. Foto: Pressbild

Fortsatt fin utveckling för byrån – nyanställer mäklare

Magnus Boberg tog över Fastighetsbyrån för två år sedan. Utvecklingen har varit stark och nu nyanställer bolaget ytterligare en mäklare. Annie Ivarsson från Målilla blir det senaste tillskottet.
– Vi har sett att vi behöver en till ganska länge, berättar Magnus Boberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När Boberg tog över Fastighetsbyrån i Vimmerby hade mäklarfirman tre anställda. Nu, två år senare, är den siffran dubblerad. Senaste tillskottet är Annie Ivarsson, ursprungligen från Målilla, som precis blivit klar med sina studier.

– Alla bitar föll på plats. Hon gör sista veckorna på sin praktik hos oss nu och vi har ganska länge sett att vi behöver en till. Hon ska ta sin kandidatexamen i maj och börjar mäkla första juli. 

”Har lika stort intresse nu”

Boberg anser att Fastighetsbyrån stärkt sin lokala närvaro i Vimmerby och Hultsfred.

– Marknadsandelarna och omsättningen har vi nästan dubblerat på de här åren. Den tidigare ägaren bodde inte i Vimmerby och jag har satsat mycket på att få till ett nära samarbete med Vimmerby Sparbank och vi har också flyttat in i deras lokal. Jag är ute mycket hos lokala samarbetspartners och övriga sparbanker i vårt område och jag tror att det handlar mycket om den lokala närvaron.

Påverkas fastighetsmarknaden här något av coronapandemin?

– Jag har inte sett något överhuvudtaget. Vi har lika stort intresse nu som före corona. Vi får ändra vårt arbetssätt lite och har fler enskilda visningar, men det är lika många spekulanter. Prismässigt är det inte heller någon skillnad och det är lika många som funderar på att sälja också. Vi håller tummarna att det kommer fungera bra och att vi kommer lindrigt undan.

”Betyder jättemycket”

Fastighetsbyrån har varit inblandat i de två bostadsrättsprojekten mellan Ica och Coop i Vimmerby och är även den byrå som kommer att sälja radhusen i Vendledal, som snart kommer ut på marknaden.

– Det betyder jättemycket. Vi står inte och faller med de projekten, men det visar vår bredd och kompetens. Det är roligt att få vara med och utveckla Vimmerby.

DV har berättat om projektet tidigare och totalt blir det tolv radhus i tre olika huskroppar.

– Jag tror det blir kanon, vi tittade på priset som de lyckats sätta och jag tror att det blir riktigt bra. Vi har fått in lite intresseanmälningar och eftersom det är enplansradhus passar det i stort sett alla. Det är lite längre från centrum så jag tror det kommer vara lite yngre personer som köper dem jämfört med hur det var med Stören.

Säljstarten är planerad till mitten av maj.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: