Annons:

Sök

Annons:

  • HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY –

    Bo Karlsson och Nicklas Johansson driver Strömstyrkan sedan drygt tio år tillbaka. I år är de utsedda till årets företagare i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

  • HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY –

    Karin Nilsson till vänster och Marcus Alsér till höger lämnade över priset till Bo Karlsson och Nicklas Johansson. Foto: Jakob Karlsson

HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I VIMMERBY – "VÄLDIGT TREVLIGT"

Företagsgalan i Vimmerby är uppskjuten på obestämd tid. I dag delades ändå priset till Årets Företagare ut och vinnare är Strömstyrkan med 22 anställda och helt nybyggda lokaler vid Ceosområdet.
– Det är väldigt trevligt att få den här uppskattningen, säger den ene delägaren Nicklas Johansson. 

Annons:

Nomineringen lyder såhär: 

"Årets Företagare är kompanjonerna som kompletterar varandra bra. De driver ett företag som är uppskattat både som leverantör och arbetsgivare och som visar stor styrka inom sin bransch. Med djup kunskap, klurighet och erfarenhet ger Årets Företagare kunderna effektiva lösningar på problem och ger kraft och energi i projekten de driver. I nya lokaler har de skapat en attraktiv arbetsmiljö med effektfulla samarbeten". 

Strömstyrkan drivs av Bo Karlsson och Nicklas Johansson sedan drygt tio år tillbaka och har 22 anställda. Bolagets har följts av Företagarnas jury under en längre tid. 

– Det har varit jätteroligt att följa er och det har gått bättre och bättre. Nu blev det en extraordinär händelse när ni flyttade hit och blev hyresvärdar och ni har ett väldigt gott rykte bland företagarna som är era kunder. Ni är uppskattade som arbetsgivare och ni löser problem även när det gäller större upphandlingar. Det är välförtjänt att ni får det här priset, säger Karin Nilsson, ordförande i juryn. 

Pristagarna var förstås glada över utmärkelsen:  

– Det är väldigt trevligt att få den här uppskattningen. Det är inte så ofta man får det så det är väldigt roligt att bli utsedd till det här. Vi tar givetvis med oss våra anställda i det här, utan dem kommer det inte fungera, vi har en väldigt bra grupp och de gör ett väldigt bra jobb ute på fältet. 

"Vi är ett brett företag"

Strömstyrkan bildades 1992 och togs över av Nicklas Johansson och Bo Karlsson 2008. Då var man 17 anställda, nu är man uppe i 22 och har sprillans nya lokaler på Ceos-området: 

– Vi är ett brett företag och jobbar mycket med industrin, men servar även privatpersoner med allt som rör el. Vi har kylteknikner, vitvarureparatörer och en del automation, Vår bredd är vår styrka och händer något akut ser vi till att det snurrar, berättar Nicklas Johansson. 

Den nya lokalen har betytt mycket för bolaget. 

– Det har gett ett uppsving att få en lokal som är anpassad till vår verksamhet. Vi har fått en vettig matsal och det är jättebra.

– Vi var lite hämmade innan, vi ville mer men lokalerna medgav det inte.

Hur ser ni på framtiden? 

– Det känns bra, vi tappar inte stinget av corona och har väldigt mycket att göra långt in i höst. Hittills har vi inte varit drabbade av coronan, men det kanske kommer ikapp och drabbar oss också. 

"Ska ha hänt något speciellt"

En del kriterier för att vinna priset är uppsatta av Företagarna centralt: 

– Det ska vara ett ägarlett företag och man ska ha en stabil ekonomi och en god lönsamhet och en bra utveckling. Man ska också vara ett bra föredöme och sen ser vi gärna att det ska ha hänt något speciellt och här sticker det här bygget ut, säger Karin Nilsson. 

Marcus Alsér är ordförande i Företagarna i Vimmerby: 

– Ni är goda ambassadörer i företagsvärlden som alla kan se upp till och inspireras av.

Kvalificerade till länsfinalen

Övriga pristagare i de olika kategorierna som brukar presenteras på Vimmerbygalan är fortsatt hemliga. Hoppet om att anordna en gala i höst finns kvar.  

– Vi kommer vilja utse vinnare i alla kategorier för 2019, men vi får se vad som händer. Vi vet vet inte hur det utvecklar sig. Att vi går ut med det här priset är för att årets företagare kvalar in till länsfinalen den 9 juni och kan sedan gå vidare till riksfinalen som är i Stockholm den 16 oktober. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: