Annons:

Sök

Annons:

Sandströms öppnar i ny stad – stänger också en butik

Sandströms, med huvudkontor i Vimmerby, öppnar nytt i Jönköping och stänger en av två butiker i Norrköping. Foto: Ossian Mathiasson

Sandströms öppnar i ny stad – stänger också en butik

Vimmerbyföretaget Sandströms lägger ner en av två butiker i Norrköping och öppnar ny butik på test i Jönköping. 

Annons:

Klädkedjan Sandströms med huvudkontor i Vimmerby har en hel del på gång mitt under rådande coronapandemin.  

De stänger sin butik i Galleria Domino i Norrköping i dag (tisdagen den 30 juni) och satsar på en ny butik i Jönköping till hösten. 

– Vi har försökt fundera över hur världen och livet ser ut efter coronapandemin och då har vi fått den här chansen att hyra en lokal i Jönköping. Vi har inte satt någon tidsgräns för hur länge avtalet löper utan det är ett korttidskontrakt som innebär att vi inte investerar oss fast i något som inte fungerar om det nu skulle bli så, säger ägaren Mikael Sandström. 

"Expansiv stad"

Det inledande avtalet är skrivet fram till början av nästa år och målet är att öppna i slutet av augusti. I konkursade Eztrads tidigare lokaler på Bredgränd i Jönköping kommer Sandströms hålla till från och med i höst. 

– Det är ett test och vi hoppas givetvis att det kommer fungera. Vi hoppas att Jönköping älskar oss lika mycket som vi älskar Jönköping. Vi kommer ha en diskussion med hyresvärden under resans gång och vi får se hur det går. Om det slår väl ut så ligger det i planen att vi ska fortsätta, säger Mikael Sandström.

Varför vill ni etablera en ny butik i just Jönköping?

– Jönköping är en intressant och expansiv stad. Det börjar bli en universitetsstad och det ligger på lagom avstånd till våra andra butiker. Under många, många år har vi velat öppna en butik i Jönköping men av olika anledningar har det inte gått.

Stänger en butik i Norrköping

Sandströms har också valt att stänga en av två butiker i Norrköping, den som ligger i Galleria Domino, i dag (tisdagen den 30 juni)

– Vi har sagt upp avtalet för just den butiken och ska koncentrera oss på huvudaffären som är dubbelt så stor i Norrköping. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: