Annons:

Sök

Annons:

Oklart med luncher på Stadsmästargården efter sommaren

Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson berättar att det ännu är oklart om restaurang Stadsmästargården kommer återuppta sin lunchservering efter sommaren. Beslut om Stadsmästargårdens fortsatta verksamhet tas först i höst. Foto: Jakob Karlsson

Oklart med luncher på Stadsmästargården efter sommaren

Restaurangnäringen i Vimmerby lider hårt av Astrid Lindgrens Världs tidiga säsongsavslutning. Inte ens ALV:s ledning själv vet vad som kommer hända med luncherna på den egna restaurangen Stadsmästargården till hösten.

Annons:

På grund av den pågående coronaepidemin blev säsongen för temaparken Astrid Lindgrens Värld rekordkort i år.

När det blev klart att den ordinarie sommarverksamheten tvingades stänga började det ganska snart florera rykten om att man istället skulle köra igång lunchverksamheten för allmänheten i sin restaurang Stadsmästargården även över sommaren.

Dementerar ryktena

Detta är dock något som ALV:S vd Jocke Johansson tydligt dementerar.

– Det stämmer inte. Just nu är vi mitt i en process som avslutar anställningen för närmare 450 säsongsanställda, och ska inleda översynen av våra 60 fastanställda, berättar han.

– Vi kommer inte ha restaurangen öppen i sommar. Vi har inte ens tagit ställning till hösten för Stadsmästargården. Nu behöver vi växla ner verksamheten och spara så mycket pengar vi kan, säger Jocke Johansson.

"Inte sett slutet på detta än"

Effekterna av att ALV har tvingats stänga ner för säsongen har redan visat sig – inte minst bland stadens restauranger.

– En restaurang har valt att försätta sig i konkurs och en annan har stängt. Tyvärr tror jag inte att vi har sett slutet på detta än.

– Vad gäller Stadsmästargårdens fortsatta verksamhet tar vi ställning först i höst, berättar Jocke Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: