Annons:

Sök

Annons:

Större lokal och nya planer för Ernst - snart går flyttlasset för Vimmerbybutiken

Snart går flyttlasset för Markus och Elin Zeilon, samt deras gulpannade Amazonpapegoja Ernst. Den 1 december är planerna att Djurproffsen i Vimmerby flyttar in i sina nya större lokal. Foto: Privat

Större lokal och nya planer för Ernst - snart går flyttlasset för Vimmerbybutiken

Ombyggd och helt anpassad lokal, större ytor – och nya planer för papegojan Ernst. I åtta år har Markus och Elin Zeilon drivit Djurproffsen på Drottninggatan. Nu satsar man vidare, och snart går flyttlasset till en ny butikslokal i Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

2012 tog Markus och Elin Zeilon över Djurproffsens butik i Vimmerby. Nu, snart åtta år senare och mitt i coronatider, nysatsar paret och byter lokal.

I höst går nämligen flyttlasset från den nuvarande lokalen på Drottninggatan till de nya lokalerna på Mässhallarnas Köpcenter, intill ICA Supermarket där en skobutik tidigare huserade.

– Om allt går som det ska så har vi nyöppning 1 december. Förhoppningsvis behöver vi inte hålla stängt under flytten, utan vi har anställt lite extra folk då så det ska funka ändå, säger Markus Zeilon.

Bättre för kunderna - och för dem själva

Anledningarna till flytten är flera.

– Egentligen gör vi det både för våra kunders och för vår egen skull. Det läge vi har i dag är inte optimalt då våra kunder ofta handlar tunga saker som ska bäras ut till bilen. Parkeringsplatserna ute på gatan är inte våra, och de är ofta upptagna. Det kommer bli stor skillnad i framtiden, säger Markus Zeilon.

– Sedan känns det som lite av en nystart för vår egen del också. Vi har hållit på ganska länge, men tog ändå bara över den lokal vi är i nu. Nu kommer det kännas mer som vårt eget, och en lokal som är skräddarsydd för oss, säger han.

100 kvadratmeter större 

Den nya lokalen erbjuder en butiksyta som är närmare 100 kvadratmeter större än nuvarande. Och förutom egen kundparkering kommer man också få ett bra lagerutrymme.

– Det har vi saknat helt tidigare. Vi har fått vara med och  förändra den nya lokalen precis som vi själva vill, så vi tror att det här ska bli jättebra.

– Nu under hösten kommer i stort sett hela lokalen göras om så att den passar vår verksamhet. Alla akvarier ställer krav på golven, så de ska slipas och göras iordning, ett helt nytt rum för våra djur kommer byggas, alla armaturer ska bytas, och en hel del annat.

Tror du att det kommer vara negativt för er att lämna centrum?

– Personligen tycker jag inte att det är mindre centralt där nere. I dag är vi ändå en bra bit från torget, och de som spontanhandlar hos oss är nog inte så många. Nu kommer vi istället nära resecentrum och har en stor fördel i parkeringsmöjligheterna.

Vad tror du att er välkända gulpannade amazonpapegoja Ernst kommer tycka om att flytta?

– Ja det får vi se. Han har ju varit i butiken i stort sett ända sedan vi öppnade 2012, så visst blir det en förändring. Det kan nog ta några veckor innan han har acklimatiserat sig, men det kommer bli fint även för honom. Han känner och gillar många av våra stamkunder, och förhoppningsvis följer de ju med oss. Sedan har vi en del, ännu ej helt färdiga, planer för Ernsts kommande boende också.

Hur känns det för er själva då?

– Vi är jättespända. För vår del har ju det här varit klart en tid, så nu ser man verkligen fram emot det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: