Annons:

Sök

Annons:

TVÅ MÅNGMILJONORDRAR I HAMN FÖR VIMMERBYFÖRETAGET

Vd Victor Rydersten och försäljningschef Anders Nyström gläds åt att MIR-Gruppen har rott i hamn två storordrar. Inom loppet av en timme gjorde man klart med affärer för 36 miljoner kronor, motsvarade mer än en tredjedel av företagets årsomsättning. Foto: Micael Rundberg

TVÅ MÅNGMILJONORDRAR I HAMN FÖR VIMMERBYFÖRETAGET

Mitt i coronatider har MIR-Gruppen i Vimmerby rott hem två storordrar på drygt 36 miljoner kronor tillsammans, vilket motsvarar mer än en tredjedel av företagets årsomsättning.
– Otroligt nog kom de samma dag och inom loppet av en timme, berättar vd Victor Rydersten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Precis innan semestern fick fönsterföretaget MIR-Gruppen i Vimmerby in två storordrar – båda avseende utbyte av gamla träfönster till underhållsfria PVC-fönster.
Det ena till ett företag i Norrköping värt 13 miljoner kronor och det andra till ett fastighetsbolag i Uppsala värt 23,5 miljoner kronor. I Uppsala handlar det om byten i 946 lägenheter, och är den fjärde och sista etappen där.

– Nu är bygglov och allt klart. Det senare av de båda, vilket var villkorat fram tills att det blev godkänt bygglov på det, fick vi grönt ljus på härom veckan. Nu drar vi igång med det i mitten av november och räknar med att vara klara till december 2021. Det i Norrköping är vi mitt uppe i, berättar försäljningschef Anders Nyström.

36 miljoner på en timme

Även MIR har känt av en tröghet i försäljningen under coronapandemin. Många företag har flyttat fram både förfrågningar och beslut.

– Från att ha varit coronadött ganska länge till att få in ordrar på 36 miljoner på en gång. Klart att det betyder mycket att få in så här stora jobb. Otroligt nog kom de samma dag och inom loppet av en timme, berättar vd Victor Rydersten.

– Vi har riktigt mycket att göra, och enligt prognosen ser det ut som att vi kommer öka vår omsättning både i år och nästa år.

Högtryck i produktionen 

Victor Rydersten berättar om högtryck i produktionen. Sedan tidigare har MIR Gruppen ytterligare ett stort projekt igång på en bostadsrättsförening i Norrköping där man byter till nya PVC-fönster i 786 lägenheter.

– Givetvis är det tacksamt att ha tre stora jobb samtidigt i botten, plus att vi har plockat in en massa andra jobb därutöver. Men vi får aldrig slappna av, utan någon dag är ju de stora jobben klara.

Hur har ni påverkats av pandemin?

– Vi har haft mycket att göra i produktionen hela tiden, utan det är som sagt på försäljningssidan det har varit lite segare.

Hur ser det ut framöver?

– Vi har fått in en hel del förfrågningar som vi ska åka på – både stort och smått – så det känns som att det börjar släppa lite.

Fotnot: MIR-Gruppen omsätter cirka 90 miljoner kronor, har 42 anställda samt sysselsätter ytterligare ett 30-tal montörer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: