Annons:

Sök

Annons:

Hon öppnar solljusrum i Hultsfred: ”Bra för människors välmående”

Lena Lemark satsar på ett solljusrum i Hultsfred som öppnar nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Hon öppnar solljusrum i Hultsfred: ”Bra för människors välmående”

Hultsfredsbon Lena Lemark öppnar inom kort ett solljusrum på Oskarsgatan i Hultsfred.
– Människor som kommer till mig mår ganska dåligt. Solljuset är väldigt bra för människors välmående, säger hon inför nästa veckas öppning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På en lapp i det ena skyltfönstret på Oskarsgatan i Hultsfred skriver Lena Lemark att Aklejans solljusrum öppnar i oktober och beskriver det som en plats där man kan drömma sig bort sittande i en skapad tropisk miljö med en artificiell sol. 

– Jag har haft mitt massageföretag i Vimmerby i 13 år och utvecklar företaget med detta solljusrum i Hultsfred, säger Lena Lemark och fortsätter:

– Det är som en minisemester på en timme, man upplever ett dygn på en timme. Man sitter under solen och kan nyttja flera olika program. Det vanligaste som folk brukar välja är ljus från soluppgång till solnedgång. 

Smygöppning nästa vecka

Som besökare kan man sitta framför värmande sollampor med artificiellt solljus och får uppleva en förkortad dag från tidig gryning till solnedgång. Bakgrundsljus skapar stämning liknande den miljö man befinner sig. Det blir en unik upplevelse där syn, hörsel, känsel och klimat samverkar. 

– Jag kommer smygöppna en dag nästa vecka och drar igång med ännu mer efter det. Det kommer inte vara öppet varenda dag. Det kommer stå på dörren och på hemsidan när jag är öppet. Det är oklart vilka dagar det blir, säger Lena Lemark.

Blir det många öppna dagar i veckan?

– I och med att jag jobbar i Vimmerby så kommer det inte bli varje dag, kanske tre-fyra dagar i veckan. Det beror på hur det går. 

Vad är tanken att man som besökare ska lämna solljusrummet med för känsla?

– Man ska känna sig avkopplad i och med att man får den härliga värmen som skapar en behaglig känsla. Det är bra för de som har årstidsbundna depressioner och det finns folk som saknar ljuset under höst, vinter och vår och går in i depressioner. D-vitaminet är viktigt för människor. 

"Kan vara upp till 33 grader"

När Dagens Hultsfred är på besök i lokalen håller Lena Lemark på och stryker gardiner inför nästa veckas smygöppning. 

– Det är strykning och allmänt småplock som återstår. Det var ett företag som kom hit och byggde upp hela miljön på två dagar, säger hon. 

Hon berättar att solljuset ligger på en kontrollerad och ofarlig nivå där de farliga strålarna är borttagna. 

– Det kan vara upp till 33 grader, jag kan ställa hur varmt det ska vara. Bilden och vågskvalpet är autentiskt med Thailand. Man kan sitta en timme om dagen utan problem och människor som jobbar på företag kan använda sig av friskvårdsbidrag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: