Annons:

Sök

Annons:

Ronja breddar verksamheten – padelbanor klara i vår

Linda Carlsson, vd för hotell Ronja i Vimmerby, berättar att man kommer satsa på att bygga två padelbanor samt en ny crossfithall. Foto: Arkivbild

Ronja breddar verksamheten – padelbanor klara i vår

Två padelbanor och en ny crossfithall. Hotell Ronja har klarat pandemin relativt bra, och trycker nu på gasen igen.
– Det handlar om en breddning av hotellets verksamhet, säger vd Linda Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Strax efter årsskiftet beslutade sig Hotell Ronja i Vimmerby för att utveckla verksamheten och investera i bland annat en ny hall för crossfit till sitt gym, Body Gym & Relax.

Men sedan kom coronapandemin. Hotellet slutförde den omfattande rumsrenovering som man var mitt uppe i, men beslutade att övriga investeringar fick stå åt sidan.

– Nu känner vi att vi har klarat oss hyfsat på Ronja under pandemin, så då är det dags att gasa lite igen, säger vd Linda Carlsson.

Padel i Videslättshagen

Och med ”gasa lite” menar hon bygga två padelbanor samt då en crossfithall.

Padelbanorna kommer vara placerade på Videslättshagen, i anslutning till gården där Linda och hennes familj bor.

– Vi satsar på en dubbelbana och en singelbana. Vi bygger en egen konstruktion med tak över för att väderskydda. I och med att spelhöjden är 9-10 meter så blir det ju en väldigt hög byggnad. För att skydda mot dåligt väder bygger vi även ner väggar med ribbat trä, som också ska smälta in snyggt i naturen, berättar Linda Carlsson.

Ingen konkurrent 

Linda ser inte att man kommer konkurrera med den befintliga padelhall som finns i staden – trots att även Ronjas nya banor kommer vara öppna för allmänheten.

– Nej, jag har varit i kontakt med Mathias och Niclas som äger den andra hallen och berättat att det inte alls är vår avsikt att konkurrera med dem. De har exempelvis både träningar, tävlingar och seriespel, vilket vi inte kommer ha.

– För vår del handlar det här om en breddning av hotellets verksamhet. Vi har mer att erbjuda våra konferens- och privatgäster, och kan exempelvis erbjuda padelpaket tillsammans med boende och mat.

Och så får du nära till en padelhall.

– Haha. Ja det blir ju bra. Jag är helt såld på padel, det är som ett gift. Det är också en växande sport, som allt fler börjar med. Det kommer vara jättebra för oss på hotellet när vi skapar event.

Senast i april är tanken att banorna ska stå klara.

Ny crossfithall 

Utöver padelhallen kommer Hotell Ronja alltså även satsa på en crossfithall till sitt gym. Nyligen firade Body Gym & Relax fem år, och såväl verksamheten som antalet medlemmar har haft en konstant utveckling

– Att utöka med den populära träningsformen crossfit är ett naturligt steg i vår vidareutveckling. Vi arbetar nu med planering och utformning av hallen som kommer att vara belägen i vår egen fastighet, vägg i vägg med Body, berättar Linda Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: