Annons:

Sök

Annons:

Butikslokal i Vimmerby kan omvandlas till lägenheter

Djurproffsens gamla lokal kan göras om till lägenheter. Foto: Jakob Karlsson

Butikslokal i Vimmerby kan omvandlas till lägenheter

400 kvadratmeter stor gapar lokalen i Vimmerby tom. Fogelvik Estate har börjat titta på att bygga om affärslokalen till lägenheter.
– Får vi den inte uthyrd måste vi göra något, säger Niklas Andersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det handlar om Djurproffsens tidigare affär mittemot Coop. Sedan verksamhetens flytt har butiken stått tom – och en 400 kvadratmeter stor yta kan förstås inte stå orörd hur länge som helst.

– Den vill vi fylla så fort som möjligt. Vi har ett par intressenter, men ingen som är villig att skriva på i morgon. Jag tror det skulle fungera med allting, det ligger centralt och bra och är stora ytor. Men det blir lite pengar i och med ytan.

Om det inte blir någon ny hyresgäst kommer Fogelvik Estate agera.

– Går det inte att hyra ut den funderar vi på att kanske söka bygglov för mindre lägenheter i markplan, vi måste göra något. Den lokalen är lite enklare att bygga om än de andra butikerna.

  "Inget napp på än"

För Fogelvik Estate ser läget i övrigt relativt ljust ut när det gäller butikslokalerna. I gamla Café Deluxe blir det sushibar och i gamla sybutiken på Storgatan flyttar Hälsokraft in. Som vi rapporterade nyligen kommer en tandläkarbutik öppnas i gamla Apotek Äpplet.

De lokaler där ingenting ännu är klart är Rosenkransen, gamla Djurproffsen och gamla Stuneks.

– Storgatan har vi fyllt så det är positivt. Rosenkransen har vi inget napp på än. Vi ska lägga ut den lite och se om det blir lite intresse. Det har varit några intresserade, men corona kom in och ställde till det lite.

La Plazas ägare Mike Pinar har tidigare berättat att han kommer öppna en godisbutik i Stuneks gamla lokaler. Så kan det bli, men avtalet är inte skrivet.

– Han är på och vi har erbjudit honom att hyra. Det är en process och förhoppningsvis kommer han att öppna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: