Annons:

Sök

Annons:

Lars Hagelberg tror att man har hittat rätt med sin vd-rekrytering. Foto: Simon Henriksson

Hagelberg om Ljunghälls nya vd: "Magkänslan säger att det blir rätt"

I augusti stod det klart att Olle Björk lämnar vd-posten för Ljunghäll AB. Nu är hans permanenta efterträdare på plats. Anders Melin, med 15 års erfarenhet från fordonsindustrin, tillträder i början av maj. 

Annons:

Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, Ljunghäll AB, har hittat en ny vd. Anders Melin från Alingsås tillträder som ny vd den 3 maj i år. Han har i grunden en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers i Göteborg och har över 15 års erfarenhet från fordonsindustrin, däribland Volvo, GM och Saab.

– Det känns jättebra och jätteskönt att vi kan lägga det här bakom oss. Det känns väldigt bra dels för Ljunghäll i Södra Vi att ha hittat en vd med den erfarenheten som Anders har med sig och dels för mig personligen att kunna återgå till att enbart fokusera på ekonomin. Jag har dubblerat nu i ett halvår och båda rollerna är roliga, men det är svårt att hinna med två jobb för en person. Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med Anders framöver, säger Lars Hagelberg, som varit tillförordnad vd sedan Olle Björk försvann i början av september 2020. 

En rekryteringsfirma har hanterat jakten på en ny vd och det har funnits bra kandidater, menar Hagelberg.

– Vi har sökt sedan i september och det viktigaste har varit att det ska bli rätt och inte att det ska gå fort. Det har varit en förhållandevis lång process. Det är en rekryteringsfirma som har hanterat det här och det har varit ett bra urval skulle jag säga. Ljunghäll är väldigt känt i de här kretsarna och är kända som en bra leverantör och ett bra företag med starka produkter. Det har varit ett intressant jobb för många trots lokaliseringen, om jag får säga så. 

"Magkänslan säger att vi hittat rätt"

Anders Melin har funnits med i diskussionerna sedan årsskiftet. Att han inte tillträder före den 3 maj beror på sin nuvarande anställning. 

– Han har en relevant erfarenhet och är en bra person. Förutom erfarenheten från liknande tjänster har han en personlighet som vi upplever passar väl in här på Ljunghäll. 

Hur säker är du på att det här blir mer rätt än den senaste rekryteringen?

– Magkänslan säger att vi har hittat rätt. Jag ser också att alla mina kollegor, som träffat Anders, säger samma sak. 

Fram tills Anders Melin tillträder fortsätter Lars Hagelberg som tillförordnad vd. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: