Annons:

Sök

Annons:

SMÄLLEN FÖR ÅBRO – INGET JULÖL PÅ SYSTEMET

Åbros julöl kommer inte att finnas på Systembolagets hyllor i jul.

SMÄLLEN FÖR ÅBRO – INGET JULÖL PÅ SYSTEMET

Längtar ni efter att få dricka en julöl från Åbro Bryggeri på julafton? Då kan ni tyvärr glömma det. Åbros julöl finns inte på Systembolaget i år. – Det är alltid tråkigt när man inte kan komma hela vägen ut, säger vd:n Henrik Dunge.

Att dricka en julöl från Åbros bryggeri i Vimmerby är säkerligen en tradition för många. 

I år bryts den. 

Åtminstone för de som tänkt njuta av en julöl i hemmet. 

Åbro Bryggeris julöl kommer inte att finnas på Systembolaget. 

– Det är inte så kul, men så är livet. Försäljningsmässigt är det klart att det känns, men det handlar inte om så stora volymer. Det är mer det att det är en tradition att vi ska ha julöl i sortimentet, men konkurrensen är stenhård, säger Åbros bryggmästare Lennarth Anemyr. 

Så här ser Henrik Dunge, vd på Åbro, på att bryggerijättens bärs uteblir från Systembolagets hyllor.

– Vi tillhör de stora bryggerierna och klassas volymmässigt som de stora och det gör att vi blir bakbundna. Hade vi varit ett litet bryggeri så hade vi sålt väldigt bra, men nu räknas vi som ett stort och då åker vi ut, säger Henrik Dunge. 

Hur påverkar det här er?

– Julölet är en intressant produkt för konsumenten, men det är en väldigt liten del av årsvolymen. Helt klart skulle vi vilja få ut vårt julöl på alla systembolag i Sverige, men vi får kämpa på och göra mer intressanta produkter som de gillar. 

"Varit stora på julöl"

Främst tappar Åbro i Stockholm och Mälardalen. 

– Vi har varit stora på julöl i Sverige, men det är en väldigt liten del av det totala. Vi måste ha speciella produkter för att klara oss. Vi kan inte göra en vanlig julöl, där har Sofiero, Carlsberg och Spendrups blockerat marknaden. Vi måste in bland specialölen och göra lite annorlunda. 

Vad behöver ni förändra?

– Vi får göra om, fixa och dona och hitta på annorlunda grejer. Kommer vi in i en viss del och får upp volymen så tuffar det på. 

Finns på restauranger

Tidigare har Åbro funnits på närliggande systembolag. Men ölet ska inte ens finnas på bolaget i Västervik, Hultsfred och Vimmerby. 

– Det får vi inte nu och det är tråkigt. Det är Systembolaget som bestämmer vad som ska finnas i sortimentet och det är en besvikelse, säger Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro. 

Dock kommer Åbros julöl att finnas på restauranger. 

– Där kommer den att finnas, till julbord och liknande, säger Anemyr. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: