Annons:

Sök

Annons:

Bilföretaget flyttar till Hultsfred – nu ska lokalt företag in i Böndernas hus

Bilföretaget Rastan Bil AB har försvunnit från Böndernas hus i Vimmerby och flyttat till Hultsfred. Nu ska ett ännu okänt lokalt företag flytta till de tomma lokalerna. Foto: Ossian Mathiasson

Bilföretaget flyttar till Hultsfred – nu ska lokalt företag in i Böndernas hus

Alla bilar som har stått uppställda vid Böndernas hus i Vimmerby är borta då företaget Rastan Bil AB flyttade till Hultsfred i månadsskiftet juni-juli. Nu ska ett ännu okänt lokalt företag ta över lokalerna. 

Annons:

Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred kan i dag berätta att förändringar är att vänta på Böndernas hus i Vimmerby. Rastan Bil AB, som köper, reparerar och säljer bilar, har haft sin verksamhet i lokaler på Böndernas hus i flera års tid. 

Nu är den tiden över. Företaget har tagit med sig alla sina bilar och flyttat till Hultsfred. 

– Vi har väldigt många bilar, nästan 70 stycken, och platsen i Vimmerby är liten. Vi har hittat en stor plats i Hultsfred och vi flyttade den 1 juli. Vi får se hur det går, Vi håller på och letar efter en lokal där vi kan reparera våra bilar, säger Hafez Eddin Saad på Rastan Bil AB. 

Inge Hyckenberg berättar att bilföretaget har skaffat sig en plats i nära anslutning till Farsons gamla lokaler i Hultsfred. 

– De hyr bara marken tills vidare och har ingen lokal. Vi tittar på det på olika sätt så inget är bestämt. Det är ett 60-70-tal bilar som står uppställda här. De får använda marken för att laga bilarna på, säger Inge Hyckenberg. 

"Passade inte in i konceptet"

Dan Edlund från fastighetsbolaget Mokullan AB, som är ett dotterbolag till Vimmerby Tidning och Tryckeri ekonomisk förening, bekräftar att Rastan Bil AB har lämnat sin plats i Vimmerby. 

– Deras verksamhet passade inte riktigt in i konceptet, säger Dan Edlund. 

Var det ni som ville flytta på företaget?

– Som jag sa så passar inte verksamheten in i konceptet som är vid Böndernas hus. Vi kom överens om en flytt och det har att göra med många olika variabler. Det var både hyrestagaren och hyresgästen med på så det blir bäst för båda parter. Det kommer utveckla hans verksamhet eftersom det inte finns utrymme till det vid Böndernas hus.  De har haft många bilar stående så det har inte riktigt fungerat. När det blev för många bilar så fick de ta parkeringsplatser i anspråk. Det blev inte bra och det har vi varit överens om, säger Dan Edlund. 

Lokalt företag flyttar in 

Sedan den 1 juli står lokalerna tomma och Dan Edlund berättar att det är klart med en ny verksamhet som tar över lokalerna.  

– Ja, det är klart men jag vill inte gå händelserna i förväg och säga vad det är för företag. Jag vet inte riktigt hur hyresgästen har hanterat det med sin nuvarande hyresvärd. Det kommer nog fram ganska snart. 

Är det ett lokalt företag som ska in i lokalerna?

– Ja, det är ett lokalt företag som ska in i lokalerna. Lokalerna ska göras om och vi har redan byggt om en hel del och nu blir det ännu mer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: