Annons:

Sök

Annons:

Efter braksuccén: Alfred öppnar upp för långfilm med Leif & Billy

Klas Eriksson och Alfred Svensson, alias Leif & Billy, sålde ut alla 70 föreställningarna på Scala-teatern. Nu öppnar man dörren för att göra en långfilm.

Efter braksuccén: Alfred öppnar upp för långfilm med Leif & Billy

Braksuccé med 70 utsålda scenshower med Leif & Billy, böner från tittarna om en fortsättning av tv-serien och programledare för Smartare än en femteklassare. Det händer ungefär lika mycket som vanligt kring Alfred Svensson från Tuna. Nu öppnar han dessutom för en Leif & Billy-film.
– Ja, om min magkänsla stämmer, säger han.

Annons:

I söndags gjorde Alfred Svensson från Virum, Tuna, och polaren Klas Eriksson den 70:e och sista succéföreställningen med Leif & Billy på Scala i Stockholm. Och hör på det här; samtliga 70 scenshower har varit slutsålda. I maj flyttar de in på betydligt större China-teatern för ytterligare 16 föreställningar.

Den kaotiska humorföreställningen “Gud förbannat vilken jävla SHOW! Med Leif & Billy” har överträffat alla förväntningar som Alfred hade – precis som fenomenet Leif & Billy i stort har gjort.

"Verkligen helt sjukt"

– Det här trodde jag aldrig i min vildaste fantasi. Jag trodde i ärlighetens namn inte någonting alls om Leif och Billy när vi drog i gång med dem – varje ny grej, varje ny säsong och varje ny föreställning är som en överraskning. Tänk att de här båda karaktärerna, som egentligen är ganska avskyvärda, kunde bli folkliga. Jag tror det har att göra med att det är lätt att relatera till dem – inte så att man kanske känner igen sig själv, men jag tror att alla känner någon Leif eller någon Billy.

Hur summerar man 70 utsålda föreställningar på Scala?

– Det är verkligen helt sjukt. Det är inte många uppsättningar som ens spelas så många gånger. Hela grejen har varit fantastisk och på många sätt det roligaste jag har gjort i min karriär. Jag har aldrig stått på scen framför en livepublik på det sättet, och det är helt annorlunda jämfört med tv.

Och nu väntar China-teatern i maj?

– Vi kände att vi ville byta upp oss i lokalstorlek, men det är bara därför. Scala är en helt underbar arbetsplats med fantastisk personal, så det handlar bara om att vi känner att det är dumt att spela inför 500 personer varje kväll om vi i stället kan sälja 1 300 biljetter.

Vad händer sedan?

– Det är inte helt klart ännu. Tankarna var att vi skulle dra ut runtom i landet med showen, men så blir det nog inte riktigt. Det är klart att vi kommer köra showen vidare på något sätt i höst och att vi kommer vara kvar i Stockholm, men förmodligen också kombinerat med en sväng ut på något eller några andra ställern i Sverige.

Inte smartare än en femteklassare

Du som har följt Alfred Svenssons karriär vet att det händer mycket kring honom. Och vintern 2023/2024 är inget undantag. Tillsammans med polaren Klas kommer du under våren få se Alfred som programledare för Smartare än en femteklassare på Kanal 5.

– Det här med programledarskap var en ren bonus och överraskning, och inget som någonsin har slagit mig eller som jag har drömt om. Men det var jättekul – behagligt och något som jag trivdes otippat bra med. Haha.

Känner man sig smartare efter att ha lett programmet?

– Nej, tvärtom. Jag känner mig minst lika dum, för jag har redan glömt allt. Frågorna är inte lätta för oss och ungarna är så mycket vassare än vad både vi och deltagarna är. Det var ungefär som väntat – väldigt basic kunskap som vi vuxna inte har. Om jag hade varit med som deltagare hade jag presterat pinsamt dåligt. Men inspelningarna var jätteroliga och förhoppningsvis blir det en fortsättning.

Öppnar för långfilm

I höstas sändes den sjunde säsongen av Leif & Billy på SVT, och bönerna från tittarna om en åttonde säsong strömmar in. Men alla som hoppas, kommer få vänta.

– Det finns inget planerat. En dag kommer tillfället då man har andra drömmar och måste göra något annat, och så känns det nu. Jag utesluter inte alls en åttonde säsong, men om det sker så kommer det nog dröja, säger Alfred Svensson.

Men Leif & Billy har inte gjort sitt för det, utan lever vidare på andra sätt. Bland annat genom scenshowen, men Alfred öppnar också en annan dörr på glänt.

– Om min magkänsla stämmer så kommer vi förr eller senare göra en Leif & Billy-film. Vi för inte några diskussioner med något produktionsbolag, men jag och Klas pratar om det ganska ofta. Vi har några grundidéer, men det är bara så långt vi har kommit.

Och för din egen del?

– Jag har ett ganska stort projekt på gång som jag kommer göra i sommar, som jag tyvärr inte kan berätta något om än. Jag har fått så mycket skäll tidigare för att jag pratar bredvid munnen för tidigt, men det är ett tv-projekt som känns jätteroligt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: