Annons:

Sök

Annons:

Hotell Ronja testar nytt grepp – Monell kommer till hemtrakten med julbordsshow

Lovisa Monell från Horn är grundare av showbyrån Monell Events sớm kommer till Hotell Ronja för fyra julbordsshower i november och december. Foto: Alice Hjälm

Hotell Ronja testar nytt grepp – Monell kommer till hemtrakten med julbordsshow

Julbordsshow är kanske inget man tänker eller funderar på i mitten av maj. Hotell Ronja är i och för sig ute i god tid och förbereder för ett nytt grepp i vinter. Lovisa Monell från Horn och fem andra artister kommer hålla i fyra shower på Mässhallarna i Vimmerby. 
– Vi har länge velat komma till mina hemtrakter så det passar oss jättebra, säger Lovisa Monell. 

Annons:

Hotell Ronja publicerade tidigare i veckan ett inlägg på sociala medier om att de för första gången kommer bjuda in till julbordsshower på Mässhallarna vid fyra tillfällen i månadsskiftet november-december. 

Showbyrån Monell Events har anlitats för att sköta om underhållningen i samband med de fyra julbordsshowerna.

29-åriga Lovisa Monell, född och uppvuxen i östgötska Horn och numera bosatt i Stockholm, grundade Monell Events 2019 och driver företaget tillsammans med Lolli Persson. 

– Det ska verkligen bli jättekul med fyra shower i Vimmerby. Jag och Lolli har länge pratat om att vi vill hitta på något i mina hemtrakter och det är något vi värnar väldigt mycket om. Horn är svårt med tanke på att det är lite litet, men vi tycker att Vimmerby är perfekt. Vi hade julkrogshow i Höganlid i Hycklinge för några år sedan och det var härligt, säger Lovisa Monell. 

"Show med Wallmansfeeling"

Hotell Ronjas personal upprättade den första kontakten med Monell Events för att undersöka deras möjligheter att komma till Vimmerby och sätta upp showen två helger i rad under vintern 2024. 

– De sa att de skulle pröva ett nytt koncept och det tycker vi är jätteroligt. Vi hoppas att det blir något som vi kan göra i många år och att det blir ett långsiktigt projekt. De siktar på fyra fullsatta julbord istället för sex halvfulla julbord. Det är en stor lokal och det blir förhoppningsvis 300 personer på varje julbord.

Hotell Ronja skriver att besökarna bjuds på en högklassig show med musik för alla smaker där showen utspelar sig mitt i folkvimlet. 

– Det blir en show med Wallmansfeeling. Det ska vara folkligt med en riktigt snygg show som utspelar sig bland de som går på julbordet. Det kommer inte vara upplagt på det viset att vi sjunger i 45 minuter i följd utan det blir mat och show om vartannat. Det kommer inte bara vara julmusik utan det blir även pop, rock och schlager. Sån musik som folk kan känna igen och sjunga med till. Det ska även vara härliga nummer som är roliga att titta på och likaså mycket dans. 

"Det ska kännas storslaget"

Sex artister medverkar i julbordsshowen. Lovisa Monell får sällskap av Therese Löfstedt, Mathilda Lindström, Moa Alanko, Gustav Ahlgren och Viktor Josefsson på Mässhallarnas scen i vinter.

– Vi kommer med sex artister för att det ska kännas storslaget. Mathilda är från Vimmerby och jag minns när vi två uppträdde på Vimmerby torg när jag var elva år och hon sex år. Det är väldigt många år sedan som vi stod på samma scen så det ska bli jätteroligt att göra det igen. Viktor är utbildad musikalartist och kommer från Tranås och Gustav jobbar på Astrid Lindgrens Värld i sommar. Vi tycker att det är viktigt att tänka lokalt i artistuppsättningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: