Annons:

Sök

Annons:

Har spelat med giganter – nu blir det turnéstopp hos paret

Andreas Hellkvist är ute på soloturné i Sverige med sin Hammondorgel. Foto: Pressbild

Har spelat med giganter – nu blir det turnéstopp hos paret

Han har spelat i många konstellationer, bland annat tillsammans med giganter som Monica Dominique och jazz- och bluessångaren Claes Janson.
– Det känns fantastiskt roligt att vi får Andreas Hellkvist till oss här i stallet, säger Kicki Willysson i Knastorp.

Annons:

Andreas Hellkvist är ute på soloturné i Sverige och på måndag blir det ett stopp hos Kicki Willysson och Tord Johansson som driver Knastorp Kaffe o kultur.

– Det känns jättekul. Andreas är en kille som är riktigt duktig och bred musiker. Han spelar alla genrer på Hammondorgel, det är lite speciellt. Nu turnerar han solo och gör ett litet orgelparty, berättar Kicki.

Sommarprat samtidigt

Dessutom blir det lite ”Sommarprat”, som man provat på tidigare i Knastorp. Det tror Kicki Willysson att man är ensamma om under turnén.

– Han ska bjuda oss på sin personliga resa. Andreas kom ut som transperson för ett antal år sedan, en process som varit både skrämmande och rolig. En förändring både till det inre och yttre, som gör att han idag känner sig hel och sann.

"En cirkel som sluts" 

Det finns en speciell bakgrundshistoria till att just Knastorp får besök av orgelvirtuosen.

– Andreas spelade på min morbror Mats Åkerlunds begravning. Mats var CP-skadad och kunde bara använda sina fötter. Han kom in på folkhögskolan i Oskarshamn och studerade till kyrkomusiker. Det var ingen lätt kamp, att inte vara som andra, men han fick jobb som kantor sedan.

– På begravningen spelade Andreas "A Whiter Shade of Pale". Jag smälte hur han spelade, killen fastnade i mitt hjärta. Det känns som en cirkel som sluts, plus att det är skithäftigt att ha en musiker av den kalibern här, som spelat med bland andra Monica Dominiq och Clas Jansson.

Det blir ytterligare ett tillfälle med ”Sommarprat” när 32-årige Daniel Wigren från Vimmerby gästar den 20 juli.

– Daniel är en kulturätare i storformat, han cyklar runt överallt. Nu stället han ut sina tavlor i stallet och vi vill göra det som en kombo med snack på scenen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: