Annons:

Sök

Annons:

FILMSUCCÉN: Premiären på bion utsåld – då blir det extravisning

Filmaren Matz Eklund, Emelie Strid, Vimmerby MS, och Ellinor Knutsson, Vimmerby Bio, ser fram emot premiären av filmen om Novermberkåsan den 11 oktober. Foto: Ossian Mathiasson

FILMSUCCÉN: Premiären på bion utsåld – då blir det extravisning

Den 11 oktober har Matz Eklunds nya dokumentärfilm om Novemberkåsan premiär på Vimmerby Bio. Suget efter den har varit stort och premiären är redan utsåld. Nu står det klart att det blir en extravisning av filmen.

Annons:

Med fyra kamerateam dokumenterade Vimmerbyfilmaren Matz Eklund enduroklassikern Novemberkåsan när den arrangerades i Vimmerby förra året. Nu är filmen ”Blod, Svett & Lera” klar och har urpremiär på Vimmerby Bio den 11 oktober.

– Jag fick idén till filmen redan förra gången kåsan arrangerades i Vimmerby, 2018. Då blev det inte av, men nu tänkte jag att det verkligen var dags, berättar Matz.

Matz har själv ett stort motorintresse och har flera motorrelaterade dokumentärfilmer i ryggen, bland annat ”Motortjejer” och ”Dom kallar oss raggare, men enduro var ett hyfsat nytt område för honom.

"Otroligt häftig upplevelse"

– Enduro är otroligt häftigt och erbjuder en upplevelse som ingen som inte har sett enduro kan förstå. På en nattsträcka ser man ljuset från en strålkastare slå en bit bort i skogen, helt plötsligt lyser hela skogen upp och man ser alla tusentals åskådare som står där och hör vrålet från deras jubel när åkarna kör förbi – det är riktigt mäktigt och en otrolig fest, säger Matz.

– Kärleken till sporten är så genuin och människorna runt sporten verkligen lever den. Det är ett otroligt engagemang, som vi har försökt fånga i filmen. Här följer vi också en toppåkare och en glad amatör genom tävlingen, men får även uppleva organisationen och hur ett sådant här stort evenemang påverkar andra delar av samhället.

Klart med extravisning

Fredag den 11 oktober har filmen premiär på Vimmerby Bio – och dagens till ära slås det på stort. Uppe på Terrassen blir det VIP-visning för ett 50-tal speciellt inbjudna personer, som exempelvis medverkande i filmen, och nere på Grand blir det visning för allmänheten. Till båda visninngarna är biljetterna redan slut.

– Det är fantastiskt roligt – framför allt eftersom det är en film som har producerats lokalt. Vi har visat flera av Matz filmer tidigare, och det är alltid stort intresse för dem. I och med att vi sålde slut så fort beslutade vi att köra en extravisning, och den blir två dagar senare, söndagen den 13 oktober. Vill man se filmen så är det nog bäst att skynda sig på att köpa sin biljett, berättar Ellinor Knutsson, som är platsansvarig på Vimmerby Bio.

Filmen viktig för föreningen

För arrangerade Vimmerby MS är naturligtvis filmen om Novemberkåsan en stor grej.

– Motorsporten är jättestor i Vimmerby med omnejd, så det är väldigt positivt att Matz kan ge alla intresserade den här möjligheten att uppleva endurosporten och evenemanget på nära håll, säger Emelie Strid som jobbar på Vimmerby MS kansli.

– Även för oss som förening är det viktigt att kunna visa upp vårt arbete, sprida sporten och förhoppningsvis kunna locka till oss både nya förare, medlemmar, funktionärer och publik. För många är nog enduro en ganska okänd sport, och i dag är det ont om filmer som visar sporten. Jag tror att filmen kan väcka intresse och hjälpa oss att nå en helt ny publik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: