Annons:

Sök

Annons:

STARTAR NYTT EVENT I VIMMERBY – ARTISTER REDAN BOKADE

Källängsparken blir platsen som nystartade Vimmerby Parkfest kommer att arrangeras på i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

STARTAR NYTT EVENT I VIMMERBY – ARTISTER REDAN BOKADE

Vimmerbyborna får ytterligare en chans till festligheter i gemytliga Källängsparken i år. Den första juni är det dags för Vimmerby Parkfest, som arrangeras av Jesper Björkman från Västervik.
– Artister är redan bokade och jag kommer att börja släppa dem nästa vecka, säger Jesper Björkman.

Annons:

Jesper Björkman är van vid att arrangera evenemang i Västervik. Där driver han nattklubben Palladium samt arrangerar Löga Beach Party. Det är också Björkman som står bakom den nya festivalen som ska hållas på Bökensved i Västervik i sommar.

”Bygga vidare”

Nu kommer han att satsa på ett festligt tillfälle även i Vimmerby. Den första juni arrangerar han Vimmerby Parkfest för första gången.

– Det känns som att ett liknande koncept som i Västervik borde kunna tas till Vimmerby. Jag vet ju att man har kört öltält och den biten tidigare. Nu börjar jag med att boka lite artister och coverband i år och så får vi se hur det går att bygga vidare på det i framtiden. Man kan säga att det är en ”prova på-grej” för att se om intresset finns även i Vimmerby, säger Jesper Björkman.

Hur länge har du funderat på att arrangera något utanför Västervik?

– Det var förra sommaren som tankarna kom om att utveckla något i en stad i närheten av Västervik. Musik och evenemang sammankopplar människor, jag tror att det här kan bli riktigt bra. 

Tre artister bokade

Jesper Björkman planerar för en ”heldag”, där festområdet öppnar upp på förmiddagen.

– Sen blir det coverband, artister och DJ fram till sent på natten. Artister är redan bokade och jag kommer att börja släppa dem nästa vecka, säger Björkman.

Hur många artister blir det?

– För tillfället har jag tre artister plus DJ bokade. Utöver DJ kommer det att vara musik under i alla fall fyra timmar. Det kommer att vara ett schema som håller för en kväll.

Minst 1 200 besökare

Vimmerbyborna ska dock inte börja drömma om några särskilt stora artister i nuläget.

– Det blir inte samma storlek på det här som Löga Beach Party och den nya festivalen i Västervik. Biljetterna kommer att ligga på ett bra pris så att alla kan gå på evenemanget. Det där går lite hand i hand. Nu testar vi och ser och min förhoppning är att det här ska kunna bli något riktigt stort nästa sommar och att vi kan få dit folkkära artister då.

Att valet föll på just Källängsparken var givet för Jesper Björkman.

– Det är superfint där och det finns en liten scen som kan komplettera området som ska byggas upp. Tanken är att man ska kunna ha det riktigt gött med sina vänner.

Hur många besökare hoppas du på första året?

– Jag hoppas på minst 1 200 besökare. Det vore skoj om det kunde bli så många som 1700-1800, då blir det en riktig folkfest, säger Jesper Björkman.

Fotnot: Redan helgen efter, den 6-7 juni, arrangerar Åbro sitt årliga öltält i Källängsparken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: