Annons:

Sök

Annons:

Julstämning deluxe på Astrid Lindgrens Näs

Anna Thalin och Mia Thelin är förväntansfulla inför årets julmarknad på Näs. Foto: Josefine Antonsson

Julstämning deluxe på Astrid Lindgrens Näs

I dag slår Astrid Lindgrens Näs upp portarna till sin traditionsenliga julmarknad. I dagarna tre kan besökarna njuta av mat, hantverk och musik i en härlig blandning.
– Julmarknaden är en av årets stora höjdpunkter, säger Anna Thalin, projektledare på Näs.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ett bra sätt att komma i julstämning är att besöka Astrid Lindgrens Näs någon gång mellan den 13 och 15 december. Då är det nämligen dags för den årliga julmarknaden. Ett 40-tal utställare med fokus på mathantverk och konsthantverk finns på plats, dessutom kan besökarna delta i en rad aktiviteter. 

–  Man kan få testa att tova ull, tälja, göra julkulor och stöpa ljus. Det kommer också att visas stickning, virkning, akvarellmålning och mycket annat, berättar Anna Thalin, projektledare.

"Ett stort steg framåt"

Hon och Mia Thelin, som är verksamhetschef på Näs, är båda förväntansfulla inför julmarknaden och beskriver den som bland det roligaste som händer under lågsäsong. Utöver att delta i hantverksaktiviteter och gå runt bland utställarna kan besökarna njuta av både mat och musik. En liten julorkester finns på plats för att spela önskelåtar och i restaurangen serveras jullunch.

– Vad gäller maten så har vi tagit ett stort steg framåt i år, med en kökschef som är väldigt intresserad av att laga mat från grunden och som dessutom har ett klimattänk. Det kommer att bli det klassiska julbordet, men även lite nya smaker. Vi har också valt att öka utbudet och skapa fler platser där man kan äta mat och fika, säger Mia Thelin.

"Jobbar mer återbruk"

En annan nyhet för i år är att ett antal UF-företag med fokus på återbruk bjudits in till marknaden.

–  Det känns roligt att få ge dem en arena att visa upp sig på. Några av företagen jobbar med återbruk kring ljus och ljusstakar, berättar Anna Thalin.

Anna Thalin och Mia Thelin berättar att målet förstås är att skapa så mycket julstämning som det bara går. Även barndomshemmet julsmyckas, och för den som är intresserad av hur julen firades förr finns möjlighet till en guidad visning av hemmet i julskrud.

Josefine Antonsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: