Annons:

Sök

Annons:

Nicholson: ”Micael gör det han tycker är rätt”

Marie Nicholson (M) säger att de som vill rösta emot förslaget får göra det. Foto: Simon Henriksson

Nicholson: ”Micael gör det han tycker är rätt”

Moderata fullmäktigeledamoten Micael Glennfalk är kritisk mot både VOK-beslutet och Aleris-beslutet. Moderaternas gruppledare Marie Nicholson menar att Nybble är det enda möjliga alternativet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kritiken lät inte vänta på sig efter att kommunstyrelsen i går fattade beslut om att anvisa mark vid Nybble till Aleris och på sikt bebygga VOK-skogen.

En av de som klandrat förslaget är moderaten Micael Glennfalk (M).

– Micael gör vad han tycker är rätt. Det har jag inget emot. Vad gäller Nybble och Aleris har vi presenterat flera olika alternativ, men de har inte fungerat för Aleris. Vi har verkligen vänt ut och in på det här för att hitta ett annat område, men det här är det enda godtagbara alternativet. Det är viktigt för kommunen att ha kvar Aleris, det är en stor arbetsgivare. De har goda referenser och har funnits i ett bostadsområde innan. Skulle vi se ett annat alternativ hade vi lagt fram det.

Glennfalk anser att det är onödigt att gå i konflikt med grannarna. Hur ser du på det?

– Oavsett var vi lägger mark mot Aleris så blir det någon som protesterar. Vi har letat efter något annat och försökt undvika den här konflikten. Den gynnar ingen, men vi har inte hittat något godtagbart alternativ.

 "Inte tänkt ta upp hela skogen"

Nicholson tycker att frågan om VOK-området fått för stor uppmärksamhet.

– Den här kartan som går runt i pressen är en möjlighet på lång sikt. Där är vi inte nu. Nu har vi tittat på ett område till Lansen Omsorg och en förskola. Förskolan brådskar och det bor många barn i området. Vi har inte tänkt ta upp hela skogen som det låter som i media.

Glennfalk förespråkar i stället Ulriksdal. Hur ser du på det området?

– Vi har gått runt där lite grann, men möjligheten till infrastruktur är mycket bättre i Skyttehagen. Det går fortare och blir billigare också.

Vad kommer hända med friluftsområdet?

– Vi har tittat på att flytta det till området vid Ryttargården. Det är betydligt lättare och billigare att flytta motionsspår än att dra nya vägar. Vi måste se på det här pragmatiskt och har tittat på att göra om andra områden i närheten.

Ingen partipiska 

Glennfalk tycker också att besluten förankrats för dåligt i den moderata gruppen.

– Vi har diskuterat det på ett gruppmöte och då var det olika meningar. Micael hade en avvikande mening och opinionen går emot det här, men vi i kommunstyrelsen måste också se vad resultatet blir. Det här tror vi leder till ett gott resultat som ger våra medborgare lite mer.

Tror du den här diskussionen dyker upp i fler partier?

– Det vet jag inte. Vi var eniga i KS om att det här är ett gott förslag, men det är lätt att man hoppar på folkopinionen. Vi kommer inte hålla någon partilinje i det här förslaget, utan de som vill rösta emot det får göra det.

Var tror du de här frågorna tar vägen?

– Jag vet inte, det får vi se. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: