Annons:

Sök

Annons:

Leijonram: ”Vi har en god yrkesmässig relation”

Kommundirektören menar att hennes relation med Erica Grawé är yrkesmässig. Foto: Simon Henriksson

Leijonram: ”Vi har en god yrkesmässig relation”

Varken kommunalrådet Jacob Käll eller kommundirektören Carolina Leijonram ställer upp på en intervju när det gäller uppgifterna om vänskapsbandet mellan Leijonram och kommunens huskonsult Erica Grawé.

Annons:

Skälet som de båda anger är att uppgifterna kommer från anonyma källor. Istället har de lämnat kommentarer i mejl. Carolina Leijonram förnekar att hon har en vänskapsrelation med Erica Grawé. Hon skriver att de gick en gemensam utbildning för cirka 15 år sedan och att de nuförtiden har en ”god yrkesmässig relation” sedan många år tillbaka.

– Jag har inte gjort någon privat resa med konsulten. Däremot har vi vid två tillfällen för 12-15 år sedan varit på gemensamma handledarutbildningar inom ramen för försvarshögskolans koncept, skriver Leijonram.

När det gäller kritiken mot ledarskapet i stort skriver Leijonram såhär:

– I artikeln blir mitt ledarskap ifrågasatt och det får man gärna göra. Men jag vill gärna poängtera att i chefens uppdrag ingår svåra samtal och de går inte alltid i linje med vad den andra parten önskar. Jag försöker alltid vara en god förebild och det är min uppfattning att vi tar oss fram i komplexa processer i god dialog.

"Har mycket stort förtroende"

Jacob Käll skriver såhär till oss:

– Du har ju erbjudit oss möjligheten att kommentera eller bemöta det som står i artikeln. Det tackar jag för men jag bemöter inte anonyma påståenden. Vi i politiken (kommunstyrelsen) har givit i uppdrag till kommunstyrelseförvaltningen att på nytt upphandla en ledarskapsutbildning. Det har vi gjort för att vi anser att ledarutbildning är viktigt för organisationen. Upphandlingar har skötts av vår inköpscentral (som vi har tillsammans med ett antal andra kommuner) och ansvarig i vår kommun har varit vår HR-chef. Jag har fullt förtroende för hur det arbetet har gjorts. Vi har i politiken såväl tidigare som nu bara fått positiva signaler från tjänstemän och förvaltningar.

I slutet av sitt mejl skriver Käll såhär:

”Eftersom den artikel eller utkast till sådan vi fått möjlighet att ta del av framställer Carolina Leijonram på ett mycket negativt sett vill jag understryka att jag har mycket stort förtroende för henne och uppskattar det sätt som hon leder vår tjänstemannaorganisation”.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: