Annons:

Sök

Annons:

Här vill Vänsterpartiet placera paviljongerna

Lars Johansson och Peter Fjällgårds vänsterparti föreslår att placera paviljongerna på Vimarvallen. Foto: Simon Henriksson

Här vill Vänsterpartiet placera paviljongerna

Kommunstyrelsen vill placera nya paviljonger för förskolan vid Lunden. Alldeles nyss presenterade Vänsterpartiet en annan idé.
– Här finns redan vatten, avlopp och el, säger Peter Fjällgård (V) om Vimarvallen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vänsterpartiet vill placera paviljongerna där omkläddningsrummen på Vimarvallen låg innan de revs. Syftet är att det ska vara mer gynnsamt ekonomiskt än att placera dem vid Lunden i Vimmerby. 

– Vi anser att man gräver in sig där för att den klicken är godkänd för ändamålet. Vi vet inte vet kostnaden blir för att gräva där, det kan kosta en miljon kronor. Att gräva och dra nya rör där det inte finns något förberett, det finns inte el eller vatten, då är det bättre här. Här finns vatten, avlopp och el. Ett temporärt bygglov för att placera paviljongerna här är ju noll i kostnad. Det är bara att koppla på och den miljon vi lägger på att gräva kan vi lägga på personal i stället. Hela området är inhägnat och här får barnen hur många kvadratmeter som helst, säger vänsterpartisterna Lars Johansson och Peter Fjällgård.

Vänsterpartiet kommer att skicka förslaget som ett inspel till kommunstyrelsens arbetsutskott. 

– Det här handlar om politisk vilja och möjligheten att kompromissa. Kan man införa ett intagningsstopp, så kan vi få ett temporärt bygglov för att ställa paviljonger här fram till 2020.

Ceosvallen också?

De lyfter även fram ett annat alternativ, förutom Vimarvallen.

– Ceosvallen är ett annat ställe. Där VIF:s gamla klubblokal var, så finns det också vatten, avlopp och el. Där behöver man inte gräva något och det handlar om ett temporärt bygglov.

Vilket som känns hetast kan de inte säga. 

– Vi har två alternativ och det måste utredas. Det finns inget som säger att det inte kan vara två här och två på Ceosvallen. Men det är heller inte omöjligt att få in fyra paviljonger på Vimarvallen.

Emot en förskola i VOK-skogen

Vänsterpartiet är emot en förskola i VOK-skogen. 

– Vi tycker att det är synd att förstöra VOK-skogen och att koncentrera så många förskolor på en liten del är inte heller optimalt. Det är inte heller rätt att så snabbt riva upp den långsiktiga planeringen och översiktsplanen. Genom att sätta paviljongerna där, så bygger man fast sig. Då vill vi hellre vändra och vrida på det, en ny förskola står ändå inte färdig förrän 2020, säger Lars Johansson (V).

Peter Fjällgård:

– VOK-skogen är också Vimmerbybornas rekreationsområde och vi ska konkurrera om arbetskraft med andra. Konkurrensen ligger i rekreation, friluftsliv, föreningsliv och kultur. Att försöka hitta personal och ta bort rekreationsområde är kontraproduktivt. Den tillfälliga lösningen ska tas snabbt och smidigt, men den långsiktiga lösningen kan vi vända och vrida på.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: