Annons:

Sök

Annons:

Socialnämndens långa kravlista – vill ha 28 miljoner

Socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) vill ha mer pengar till verksamheten. Foto: Simon Henriksson

Socialnämndens långa kravlista – vill ha 28 miljoner

Socialnämndens har lämnat över en lång kravlista i beredningen av budgeten för 2018. Totalt äskar man ett ökat anslag på 28 miljoner kronor.
– Äldreomsorgen är det största problemet för oss, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund.

Annons:

Under många år har socialnämnden haft enormt svårt att följa budget. Fjolåret blev ett lyckligt undantag när nämndens ekonomi räddades av det 26 miljoner stora överskottet i verksamheten för ensamkommande.

Årets första prognos pekar på ett minusresultat på 5,5 miljoner kronor. Till den pågående budgetberedningen har nämnden formulerat önskemål som totalt kostar 28 miljoner kronor.

– Det handlar om många olika saker, bland annat behöver vi gå över till digitala trygghetslarm. Andra saker är äldreomsorgen och nattbemanningen på gruppboenden. Vaken natt på gruppboendet är ett krav från Inspektionen för vård och omsorg.

Socialnämnden har också tagit höjd för de bedömningar som Försäkringskassan ska göra, vilka kan rendera ökade kostnader på sex miljoner årligen.

– Äldreomsorgen är det största problemet för oss. Vi har länge väntat på en ökning, men nu är vi mitt i den. Det finns inget att vänta på, vi är en kommun med många äldre och det är väl hela länet egentligen.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: