Annons:

Sök

Annons:

  • Nattis och vinster i välfärden i fokus när Vänsterpartiet firade 1 maj

    Länspolitikern Linda Fleetwood höll tal i Vimmerby i dag. Foto: Jakob Karlsson

  • Nattis och vinster i välfärden i fokus när Vänsterpartiet firade 1 maj

    Här är några av Vänsterpartiets budskap under första maj.

  • Nattis och vinster i välfärden i fokus när Vänsterpartiet firade 1 maj

    Ett 60-tal personer besökte Vänsterpartiets första maj-firande.

  • Nattis och vinster i välfärden i fokus när Vänsterpartiet firade 1 maj

    Johanna Cederstrand höll tal om behovet av nattis.

Nattis och vinster i välfärden i fokus när Vänsterpartiet firade 1 maj

Ett 60-tal personer deltog i Vänsterpartiets första maj-firande. Flera tal hölls i Källängsparken där fokus låg på nattis i Vimmerby, arbetsmiljö och vinster i välfärden.
– Det har varit en jättekul dag och bra uppslutning, säger partiets Lars Johansson.

Annons:

För tredje året i rad arrangerade Vänsterpartiet i Vimmerby ett eget första maj-firande i dag.

– Jag tycker att partiet mår väldigt bra. Jag tycker att det har gått uppåt under många år och vi får fler medlemmar. Vi firar första maj både för att hålla traditionen vid liv, men också att fortsätta ställa krav. Jag tycker vi ska komma ihåg var vi kommer ifrån och jag tror att många inte har insikt i vad arbetarrörelsen och första maj har betytt. Det är arbetarrörelsen som kämpat för alla rättigheter som vi tar för givet i dag. Arbetsgivarna hade inte gett bort semesterveckor om arbetarrörelsen inte tagit kampen, säger Lars Johansson.

”Vet inte vad man väntar på”

Länspolitikern Linda Fleetwood höll ett ideologiskt tal om vinster i välfärden, arbetsmiljö och vården i länet.

Johanna Cederstrand och Pia Young höll varsitt tal, där den förstnämnda fokuserade på behovet av barnomsorg under obekväma tider. En fråga som Vänsterpartiet drivit under många år:

– Nattis är en fråga som vi fokuserat mycket på lokalt. Så jäkla svårt är det inte och jag vet inte vad man väntar på. Det är bara att införa nattis och nästan alla säger att de är för det. Det är så stor nackdel att inte ha det och det kostar en miljon om året. För mig är det svårförståeligt varför majoriteten inte inför nattis, men det är väl en ekonomisk fråga till viss del, säger Johansson.

”Pusslandets tid”

Johanna Cederstrand är själv i behov av nattis.

– Min man jobbar tvåskift och jag jobbar inom omsorgen. Nu ska vårt barn börja förskolan och det känns jätteskönt, men jag har också en klump i magen för nu börjar pusslandets tid. Nu måste vi sitta med almanackorna och pussla ihop våra kalendrar med mormor och farmor. Alla har inte lyxen att ha familj med tid och ork på nära avstånd. I dag finns inga renodlade dagtidsjobb, men ändå finns ingen barnomsorg efter 18.30, sa hon från scenen i Källängsparken. 

”Vi är oppositionen”

Vänsterpartiet var det enda partiet som lade ett eget budgetförslag som kraftigt skilde sig från majoritetens under fjolåret.

– Jag ser det som att det är vi som är oppositionen nu. Centern har vissa frågor, men de lägger sig nära majoriteten i de stora frågorna nu. De tre stora riktar in sig på att hitta en konstellation efter valet och jag tror inte de vill bråka. Vi bekymrar oss inte så mycket för det, utan vi står för vår politik, säger Lars Johansson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: