Annons:

Sök

Annons:

  • Glennfalk till ny attack på nämnden:

    Micael Glennfalk (M) gick på nytt fram med kritik mot miljö- och byggnadsnämnden. Foton: Simon Henriksson

  • Glennfalk till ny attack på nämnden:

    Nämndens ordförande Lars-Inge Green (S).

Glennfalk till ny attack på nämnden: "Lögnen läggs direkt till 49 ledamöter"

Micael Glennfalk (M) fortsätter att kritisera miljö- och byggnadsnämnden. Nu menar han att miljö- och byggnadschefen Anders Helgée ljugit för kommunfullmäktige.
– Man säger att handläggningstiden är tre veckor när sanningen är tio veckor. Lögnen läggs direkt till de 49 ledamöterna. Varför får kommunchefen försöka ta reda på, sade Glennfalk (M) under måndagens fullmäktige.

Annons:

Micael Glennfalk (M) menar att handläggningstiderna för bygglovsärenden fortsätter att ligga kring tio veckor. 

– Vi går med vinst i nämnden men klarar inte av att bemanna upp. Det är fortfarande tio veckors handläggningstid, dock inte för era egna ärenden. Då är det två veckor, men för näringslivets ärenden är det tio veckor. Hur tänker du agera som nämndens ordförande för att prioritera näringslivets frågor före de egna tjänstemannafrågorna? undrade ex-kommunalrådet och ställde frågan till Lars-Inge Green (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. 

Så här svarade Green:

– Jag är inte säker på att Anders (Helgée, chef för miljö- och byggnadsförvaltningen) sa tre veckor. Det hade varit felaktigt. Men fyra, fem veckor handlar det om. Jag har inget ärende som är tio veckor och är det ditt ärende du menar Micael så beror det på att det inte har kommit in uppgifter ordentligt. Jag tycker att det är lite tråkigt att du för fram det, men vi jobbar med det i alla fall och har anställt en konsult för att inte köra fast. Vi har nog gått från fyra och ligger på sex, sju veckor nu. Varifrån du får dina uppgifter vet jag inte, men vi jobbar hela tiden. Man kommer inte snabbare än fem, sex veckor för ett större bygglov. Det är vad jag kan säga. Det är tråkigt att det händer dig Micael, men det beror på att uppgifterna inte kom in i tid.

"Har bevis för det"

Micael Glennfalk nöjde sig inte med det svaret. 

– När tjänstemännen ska ta fram ett eget ärende till din nämnd tar det två veckor att behandla det. Men för en ansökan tar det sju för ett stort ärende och minst sju veckor för ett litet ärende, som är 99 procent klart, har jag bevis för. Det tar tio veckor för näringslivet, men det tog två veckor att behandla sanktionsavgiften från det att den skrevs. 

Lars-Inge Green (S):

– Vi får ett ärende till nämnden och tar beslut i nämnden, jag kan inte säga annat än att vi vill ha fram det här så fort som möjligt. Det är inget speciellt med att det är vårt eget ärende, vi försöker ta beslut så snabbt som det är möjligt. Det är väl bra att det tar två veckor från nämndens beslut.

"Inte särskilt lämpligt"

Micael Glennfalks (M) efterträdare som kommunstyrelsens ordförande, Tomas Peterson (M), tycker att det är olyckligt att hans företrädare tar upp sitt eget ärende. 

– Jag tycker att det är olyckligt som fullmäktigeledamot att ta upp sitt eget ärende, samtidigt förstår jag hans frustration. Ingen kan dock få förtur, det är hårt belastat, säger Tomas Peterson.

Det är inte första gången Glennfalk tar upp sitt eget ärende i fullmäktige.

– Det är inte särskilt lämpligt, men det är helt okej.

Vi har sökt Anders Helgée utan resultat.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: