Annons:

Sök

Annons:

Röntgenkritiken:

Jimmy Loord blir besviken när den politiska majoriteten, enligt honom, ljuger om röntgen i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Röntgenkritiken: "Blir besviken när den politiska majoriteten ljuger"

Oppositionens oro för röntgen i Vimmerby är genuin och inget politiskt spel. Det menar regionrådet Jimmy Loord (KD) efter SCV-majoritetens besök i Vimmerby i veckan.

Annons:

Det var i tisdags som företrädare för regionmajoriteten besökte hälsocentralen, Astrid Lindgrens Värld och kvinnojouren i Vimmerby-Hultsfred under sitt verksamhetsbesök i norra länet.

Majoriteten valde att förlägga pressträffen på ALV men fick förstås ändå ett flertal frågor om den stängda röntgenmottagningen i Vimmerby. 

– Oppositionen vill inte det – och det vill inte vi heller. Vi inser problematiken och inser att det inte går att trolla när det saknas personal, men det måste jobbas fram en lösning. Men man ska inte oroa medborgarna och skrämma någon. Så jag står för att det är ett politiskt spel, sa Karin Helmersson (C) till Dagens Vimmerby.

Upprörs av uttalanden

Uttalanden som upprör Jimmy Loord, regionråd för Kristdemokraterna. Han reagerar starkt på att majoriteten uttrycker att oppositionen ägnar sig åt politiskt spel kring den stängda röntgenmottagningen i Vimmerby.

– Jag blir besviken när den politiska majoriteten ljuger och påstår att vår genuina oro för röntgenmottagningen i Vimmerby är ett politiskt spel. Vi möter nästan dagligen patienter som drabbats av nedläggningen. Det är ett problem på riktigt som kräver en lösning, inget spel för gallerierna, säger Jimmy Loord. 

Regionstyrelsens ordförande, Angelica Katsanidou (S), var inne på samma spår som kollegan Karin Helmersson.

– Vi vill inte stänga. Hade vi velat det hade vi varit modiga och sagt det och inte låtsats som något annat. Det här är politiskt spel från oppositionen, där man riskerar att skrämma medborgare i onödan, sa hon.

Jimmy Loord (KD) undrar varför SCV-majoriteten inte "tar människors oro på allvar".

– Samtidigt kan hon inte ge något besked om när röntgen i Vimmerby ska öppna igen. Det är inte konstigt att det väcker frågor när högsta ansvariga politikern i regionen inte kan svara på den enkla frågan. Att vifta bort människors oro som ett ”politiskt spel” från oss i oppositionen ser jag som ett sätt att fly undan det egna ansvaret.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: