Annons:

Sök

Annons:

Berglund (S) backar från uttalandet:

Eva Berglund (S) är ordförande i socialnämnden. Foto: Arkivbild

Berglund (S) backar från uttalandet: "Inte aktuellt i nuläget"

I vår artikelserie om sjuktalen sade sig socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) öppna för en lösning med kortare arbetstid och bibehållen lön. Ett uttalande hon nu backar från.
– Det har missuppfattats som något vi jobbar med, säger hon.

Annons:

Sjukskrivningskostnaderna är ett stort bekymmer i Vimmerby kommun och inte minst inom vård och omsorg. Vår tidning tittar i en artikelserie närmare på hur sjuklönekostnaderna utvecklats och vad en av alla i statistiken känner kring läget.

I en intervju öppnade socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) för att titta närmare på en lösning med kortare arbetstid och bibehållen lön. 

Ett uttalande hon säger har misstolkats och som hon nu vill backa från. 

– Min avsikt var inte att gå fram med att det var på gång. Det har missuppfattats och misstolkats som något vi jobbar med eller som är på gång. Med tanke på den ekonomi nämnden har och de problem som finns med bemanning så är det inget som diskuteras i nuläget. Ölandskommunerna har 85 procents arbetstid, men det är inget som diskuteras här nu över huvud taget.

"Tär på vår personal"

Istället säger Eva Berglund att det viktigaste är att få en schemaläggning som fungerar.

– Så att man kan jobba sina 100 procent utan att gå i däck. Då behöver vi kunna fylla på med personal, för att undvika inbeordringar och den delen. Just nu tär det på vår personal.

Så det är inget alternativ?

– I nuläget är det inget alternativ. Vi har ett underskott på över 18 miljoner kronor och det här är extremt kostnadsdrivande. Vad jag förstår så har Ölandskommunerna insett det. 

Var det inte tydligt att det här var dina tankar och något du bara öppnade för att titta på?

– Det ligger inget sådant på bordet nu. Inte så länge vi har det ekonomiska läge vi har. Det finns inte utrymme för sådana tankar med tanke på vår ekonomi och våra bemanningsbekymmer. 

"Har missförståtts"

Eva Berglund säger också att det är den av kommunstyrelsen utsedda gruppen, som ska jobba med sjuktalen, som också ska komma med idéerna.

– Vissa har missförstått och trott att det är på gång här. Det måste jag dementera. Det är en grupp som är utsedd att jobba med sjuktalen och där ingår HR, Kommunal och politiker. Det är den gruppen som ska se över vad vi kan göra för att minimera sjuktalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: