Annons:

Sök

Annons:

Mörk prognos för nämndens ekonomi:

Ekonomin för barn- och utbildningsnämnden ser inte ljusare ut i år. Oroande, tycker Peter Karlsson (C).

Mörk prognos för nämndens ekonomi: "Klart det är oroande"

Upprymda över första spadtaget för den nya förskolan. Samma dag kom prognosen om ekonomin som gjorde nämndens ledamöter mindre upprymda. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var vid nämndens sammanträde under onsdagen som redogörelsen för budgeten kom. Redan i april ser barn- och utbildningsnämnden ut att missa budget med 13 miljoner kronor. 

– Det är en väldigt preliminär prognos, men det är klart att det är oroande. Vi sa redan i oktober-november att läget var väldigt illavarslande och pekade mot att det kunde bli ett underskott på 15 miljoner. Vi fick inte så stora tillskott som vi behöver. Vi fick 3,9 miljoner, men det ser tufft ut. Det gör det för alla förvaltningar och för många andra kommuner också, säger Peter Karlsson, ordförande i nämnden. 

Redan vid nästa sammanträde, som hålls i maj, kommer en mer utförlig rapport över ekonomin.

– Den här är som sagt väldigt preliminär och nästa månad kommer delårsrapporten. Vi vet att söktrycket till gymnasiet ser något bättre ut, men vi kan inte få IKE-kostnaderna förrän nästa möte. Vi hoppas att det kan göra att det ser lite bättre ut.

Blir det några konsekvenser omedelbart?

– Vi får sätta oss ned och titta på det. Nästa månad kommer vi få uppdraget hur vi ska göra för att komma till rätta med årets budget. Men det kommer bli väldigt svårt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: