Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbypolitikern får fortsatt förtroende – kvar som språkrör

Caroline Axelsson får förnyat förtroende som språkrör för Miljöpartiet i länet. Foto: Arkivbild

Vimmerbypolitikern får fortsatt förtroende – kvar som språkrör

Miljöpartiet de gröna hade ett jobbigt val i länet och föll ur regionfullmäktige och flera kommuner. Den gångna helgen valdes en ny styrelse och Vimmerbypolitikern Caroline Axelsson fick förnyat förtroende som ordförande och språkrör.

Annons:

Miljöpartiet hade årsstämma i helgen och valde en ny styrelse. Caroline Axelsson blev omvald som ordförande. 

– Jag är både stolt och glad att få fortsatt förtroende att leda partiets gröna politik framåt. Det blir mitt andra år som språkrör, säger hon i ett pressmeddelande.

Valberedningen har inte hittat någon kandidat till manligt språkrör. Egil Bergström från Västervik, Åsa Ramussen och Amie Ringberg från Torsås samt Åke Erlandsson från Kalmar tar plats i distriktsstyrelsen.

Mest erfaren i styrelsen är tidigare landstingsrådet Jessica Rydell från Kalmar. Hon valdes till distriktskassör. Någon vice distriktsordförande valdes inte. 

– Nu väntar en kongress i november då vi ska rösta om ifall vi ska ha ett eller två språkrör. Arbetet har redan börjat i länet och vi skickar fem ombud i år, säger Caroline Axelsson. 

Klarade spärren i fem kommuner

Flera frågor håller partiet noga ögonen på, förklarar man. Det handlar om Stångådalsbanan, kärnkraftsfrågan och även vattenfrågan. 

– Den är viktig eftersom det är ett livsavgörande livsmedel men där lever vi i dag över våra resurser, säger Axelsson.

Miljöpartiet är endast representerat i kommunfullmäktige i fyra kommuner efter valet i höstas. Det är Emmaboda, Kalmar, Torsås och Västervik.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: