Annons:

Sök

Annons:

Kenny och kommunen överens – nu kan han ta med hjälpmedel till Ukraina

Kenny Fransson och kommunen har nu kommit överens om uttjänta hjälpmedel, som han kan ta med ned till Ukraina. Foto: Mostphotos/Arkiv

Kenny och kommunen överens – nu kan han ta med hjälpmedel till Ukraina

Efter många diskussioner har Kenny Fransson och kommunen kommit överens. Uttjänta hjälpmedel får han nu ta med ned till Ukraina.
– Det känns absolut bra, säger eldsjälen från Södra Vi. 

Annons:

Under lång tid har Kenny Fransson kämpat för folket i Ukraina. Något han försökt få till länge är ett samarbete med kommunen, där han kan ta uttjänta hjälpmedel till det krigsdrabbade landet. 

– Kenny och jag har nära kontakter och han har inkommit med en förfrågan om att få ta hand om uttjänta rullatorer, toastolar och så vidare. Det finns jättestora behov av det här i Ukraina, men man har stött på en del formella hinder kring lagar som styr detta. Vi har diskuterat det och har Lars (Sandberg) som är expert på hjälpmedel, säger Anders Brunegård (KD).

Att sända iväg uttjänta hjälpmedel, som annars skulle kasseras, är okej till ett land utanför EU men inte inom EU. 

– I dag kunde vi ta ett sådant beslut. Vi har städat undan en del sådant här och nu får Kenny vara med och sortera det, för att sedan köra ned det till Ukraina. Det är jätteglädjande, säger Lars Sandberg (C).

Glad över att ha nått fram

Kenny Fransson själv är glad över att det hela till slut gått i mål.

– Det här är en diskussion som pågått sedan lång tid tillbaka. Jag tror det gått hela vägen upp till socialdepartementet, så kommunen kände sig nog nästan tvungna. 

Han tror det här kan göra stor nytta för det ukrainska folket.

– Det känns absolut bra. Det är just sådana här grejer som efterfrågas. Jag har varit runt på en del ställen och på vissa platser är man glad om man har en hink att sitta på.

Vad är det du behöver?

– Det är alla möjliga hjälpmedel som rullstolar, kryckor, stolar med en potta under. Alla hjälpmedel behövs. Även rullatorer behövs. Att kunna ge den här hjälpen där den behövs som mest känns bra. Det finns ett enormt behov.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: