Annons:

Sök

Annons:

Majoriteten säger nej till oppositionsidé hämtad från Värmland

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Majoriteten säger nej till oppositionsidé hämtad från Värmland

SCV-majoriteten i Region Kalmar län säger nej till ett M- och KD-förslag om landsbygdslinjer på platser i länet som saknar linjelagd kollektivtrafik. Majoriteten anser att det i princip redan finns här.

Annons:

Moderaterna och Kristdemokraterna har föreslagit att Kalmar länstrafik, KLT, ska starta upp ett projekt för landsbygdslinjer på platser i länet som saknar linjelagd kollektivtrafik. 

Idén har hämtats från Värmland och tanken var att resorna skulle kunna bokas i realtid via en digital tjänst. 

Majoriteten anser att närtrafiken i länet redan liknar den trafik som finns i Värmland.

"Det som skiljer modellen Region Värmland åt från Region Kalmar läns är framför allt möjligheten till digital bokning av Närtrafik. På flera orter har Region Värmland utvecklat en närtrafik med en digital bokning i realtid.  Modellen har där inneburit att linjelagd trafik har kunnat ersättas med en Närtrafik styrd utifrån resenärernas behov. Det kollektiva resandet har på dessa platser ökat med en sekundärt ökad attraktivitet och miljöfördelar som effekt", säger kollektivtrafiknämndens ordförande Peter Wretlund (S), i ett pressmeddelande.

KLT har nu fått i uppdrag att se över möjligheten att införa digital bokning för närtrafiken i länet. M och KD yrkade att trafikdirektören skulle få ytterligare uppdrag att undersöka trafikmodellen samt ta del av utvärderingar från Värmlandstrafiken, vilket var ett yrkande som avslogs.

SCV-majoriteten menade att M- och KD-åsikten om ytterligare utredningar i dagsläget inte var nödvändiga. 

"9-punktsprogrammet är i samklang med befintlig trafik motsvarande de väsentliga delarna av Region Värmlands modell", säger Wretlund. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: