Annons:

Sök

Annons:

Här är kommunalrådets besked – då kan hon kliva av

Kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) planerar att kliva under mandatperioden. Foto: Simon Henriksson

Här är kommunalrådets besked – då kan hon kliva av

Nästa gång det är födelsedag blir Helen Nilsson 66 år. S-toppen har tidigare öppnat för att kliva av mitt i mandatperioden. Nu kan hon ge ett ungefärligt besked.
– Jag tänker mig inte förrän nästa sommar, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Socialdemokraterna gick framåt marginellt i förra valet och blev största parti i kommunen. Till slut, efter en del om och men, bildade S också majoritet tillsammans med Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Helen Nilsson (S) återgick då till sin tidigare roll som kommunstyrelsens ordförande och därmed den högsta politikern i kommunen. 

Men redan kort före valet öppnade S för att det kunde ske ett skifte på tronen under mandatperioden. 

– Hon är vår kommunalrådskandidat, men jag står på andra plats av en anledning. Vi planerar för framtiden. Det skulle ju kunna vara läge att byta mitt i en mandatperiod till exempel, sa Daniel Nestor (S), som två val i rad har kryssat sig förbi Helen Nilsson.

Kommer kliva av

Drygt ett år har gått efter valet och i april nästa år blir Helen Nilsson 66. Men ännu har hon inte tagit något besked om när hon ska kliva av. 

– I april har jag varit kommunstyrelsens ordförande i ett år, men det här är ingenting vi tänker på precis. Men naturligtvis kommer den dagen. Då är det någon annan som måste stiga fram, men det är inget vi pratar om dagligen. 

Att hon tänker sitta kvar hela mandatperioden är osannolikt.

– Man ska aldrig säga aldrig, men nä, det tror jag inte. Jag kommer nog kliva av under mandatperioden. 

Vad beror det på?

– Jag har annat jag vill göra i livet och det här tar ganska mycket tid och ork. Än så länge jag tycker att det är både inspirerande och intressant, och jag lär mig nya saker hela tiden. Det finns dock andra saker man vill hinna med och jag blir inte yngre. 

Vilka saker är det?

– Det är klart att det är barnbarnen och att kunna resa mer till dem och vara mer delaktig. Samtidigt handlar det om att kunna njuta mer av livet. Det är likadant på somrarna. I den här rollen är man aldrig helt helt ledig och den ledigheten lockar lite. Händer det något nu så är det bara att tag i det. 

Mycket talar för Gottling Nestor

Helen Nilsson (S) säger att hon planerat att gå i pension när hon är runt 66 eller 67 år. Men om hon tänker släppa allt engagemang är ovisst.

– Det är inte säkert. På något sätt har det upptagit en stor del av ens liv, så det kan säkert vara så att man på något vis håller fast vid det. Det finns andra saker man kan göra och det skulle gå att sitta i fullmäktige eller jobba i vissa nämnder. Det är just huvudansvaret som gör att man på något sätt aldrig riktigt kan slappna av. Ledigheten finns inte där riktigt, men det kan bli så att jag fortsätter lite grann. 

När kommer beskedet om att du kliver av?

– Det kommer inte än. Jag tänker mig nog inte förrän nästa sommar.

Finns det en given efterträdare?

– Given och given, men jag känner att Daniel (Gottling Nestor) varit den som tagit mycket plats och ganska stor plats. Han har varit ett starkt bollplank för mig definitivt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: