Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden om skarpa kritiken:

Lennart Davidsson (KD) är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Arkivbild

Ordföranden om skarpa kritiken: "Ser inte att vi har tagit fel beslut"

En ägare till en grannfastighet till Ica Kvantum är mycket kritisk till miljö- och byggnadsnämndens hantering av ärendet. Han vädjar nu till fullmäktige att inte anta planändringen.
– Han har sin fulla rätt att överklaga, säger nämndens ordförande Lennart Davidsson (KD). 

Annons:

Ägaren till grannfastigheten har lämnat in en skrivelse inför kommunfullmäktige i Vimmerby på måndag. Där ska beslut tas om ändringen av planen och förslaget från miljö- och byggnadsnämnden är att godkänna den. 

Ägaren vädjar till fullmäktige att rösta nej och anger tre skäl. Det handlar om att planprocessen aldrig borde ha startats, att planprocessen varit partisk från början till slut samt att planprocessen är osaklig. 

Kritiken mot både nämnden och tjänstemännen är stor i skrivelsen. 

– Vi har tolkat lagstiftningen och de krav vi ser att man har. Om vi har tolkat rätt eller fel är inte upp till oss och därför låter vi honom överklaga beslutet. Det har han sin fulla rätt att göra och så får Länsstyrelsen pröva det, så länge han får prövningstillstånd, säger Lennart Davidsson (KD), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. 

Han kallar processen för "djupt osaklig". Vad säger du om det?

– Det får stå för honom. Länsstyrelsen får avgöra om vi gjort rätt eller fel. 

"Då hade jag inte klubbat beslutet"

Ägaren till grannfastigheten anser inte att nämnden eller tjänstemännen har tagit in hans synpunkter. 

– Som jag har sagt. Han har rätt att överklaga och så får någon annan bestämma och avgöra det. Det är hans tolkning och vår tolkning är att vi gjort det här så rättssäkert som möjligt. Jag känner inte att det går att bemöta det här längre och därför får rättsväseendet avgöra det. 

Har processen varit partisk?

– Nej, det anser vi inte. Vi har tagit in synpunkter och avvikande åsikter genom hela planprocessen. Hade jag tolkat det som att vi skulle varit partiska hade jag inte klubbat beslutet. 

Lennart Davidsson står bakom förslaget till beslut, som kommunfullmäktige ska ta på måndag. 

– Jag ser inte att vi har tagit fel beslut enligt de fakta som kommit fram. Skulle vi ha gjort fel, så får Länsstyrelsen visa det och då kommer ju ärendet tillbaka. Det är därför vi har det här systemet så att man kan överklaga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: