Annons:

Sök

Annons:

Skolchefen:

Ola Karlsson kommenterar kritiken kring utredningen.

Skolchefen: "Finns massa saker som inte är med i utredningen"

Utredningen fick hård kritik under skolmötet i Tuna. Den anklagas för att vara hårt vinklad och till och med manipulerad.
– Jag har inte för avsikt att bemöta kritiken i detalj, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kommunens barn- och utbildningschef Ola Karlsson, som ansvarar för utredningen, var själv inte med på mötet i Tuna. I kväll bemöter han den hårda kritiken så här:

– Jag har inte för avsikt att bemöta kritiken i detalj. Vi har fått ett antal frågeställningar från föräldraföreningen redan i förväg som vi har gett svar på. Detta har handlat mycket om vad som finns med i utredningen och vad man tycker borde ha funnits med.

– Vi har tagit fram ett beslutsunderlag till barn- och utbildningsnämnden, vilka är de som har beställt utredningen, att fatta beslut utifrån. Vi har gjort vårt bästa att ta fram en så bred utredning som möjligt – inte bara utifrån ekonomiska aspekter, utan även andra perspektiv. Det har förts fram att utredningen ska vara vinklad och obalanserad, men det är inte min åsikt. Vi har försökt att belysa frågan från olika håll.

"Ingen forskningsrapport"

Ola Karlsson är noga med att poängtera att man inte har tagit ställning för eller emot en nedläggning när man har gjort utredningen.

– Vi har inte på något sätt kommit fram till att det skulle vara bra att lägga ner. Det här är ingen forskningsrapport utan ett beslutsunderlag, sedan är det upp till nämnden att bedöma om de är nöjda med det. Det är bara de som kan återremittera frågan om de inte är det. Mer än så tänker jag inte bemöta.

Så då är det ingen idé att jag ställer kompletterande frågor?

– Inte om det handlar om synpunkter på innehållet eller varför olika aspekter inte finns med. Det vi bemöter är om man inte förstår själva sakinnehållet.

Men mycket av kritiken handlar ju just om innehåll som saknas och fakta som man tycker är vinklad eller ”stulen”?

– Vår utgångspunkt har inte varit att titta på all forskning som finns, så det är klart som tusan att det finns massor med saker som inte är med i utredningen. Jag har sett många utredningar tidigare, och det finns de som är fylligare och de som är tunnare. Många tar in konsulter i ett sådant här arbete, men här är det tjänstemän med många andra arbetsuppgifter som har tagit fram utredningen.

– Innehållet i utredningen presenterades dessutom för nämnden i december och då var det inga frågetecken kring innehållet.

Hur ser du på att nämndens ordförande i kväll beskriver sig som ”förvånad” och att det har kommit fram saker som han inte känt till eller hört talas om innan?

– Om det är så, så får nämnden återkomma till oss med sina frågor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: