Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbypolitiker ombud på Center-stämma i Malmö

På olika sätt är centerpolitikerna Ingela Nilsson Nachtweij och Lars Sandberg inblandade i Centerstämman som inleds i dag. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbypolitiker ombud på Center-stämma i Malmö

Med start i dag samlade 520 ombud från hela landet i Malmö för att delta i Centerpartiets stämma. Totalt ska 600 motioner och fyra politiska program hanteras på stämman.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

 

Centerpartiet skickar tre ombud från Vimmerby, Dennis Lindström företräder kretsen och Ingela Nilsson Nachtweij och Leif Larsson företräder distriktet Kalmar län. 

Totalt reser ett 30-tal centerpolitiker från länet till Malmö. 

En av frågorna som prioriteras är en större polisnärvaro i kommunerna.

– Det är tydligt att avsaknaden av polisnärvaro är ett av de största problemen kommunen har idag, lösningförslagen är många och det är vår chans att framföra att en lösning måste till omedelbart, säger Dennis Lindström.

En av motionerna som kommer behandlas på mässan är Vimmerbypolitikern Lars Sandbergs förslag om att förbättra landsbygdskommunernas möjligheter att bygga bostäder via sina allmännyttiga bostadsbolag. 

– Jag kommer också att yrka att Centerpartiet verkar för att arbetsplatsförlagt lärande införs på alla gymnasieprogram även de studieförberedande, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: