Annons:

Sök

Annons:

  • Allt gick enligt plan – han kommer efterträda Käll

    Peter Karlsson kommer ersätta Jacob Käll.

  • Allt gick enligt plan – han kommer efterträda Käll

    Rockaderna blir nu många inom partiet.

Allt gick enligt plan – han kommer efterträda Käll

Precis som väntat blir det Peter Karlsson som ska leda Centerpartiet i kommunvalet 2026. Under onsdagskvällen höll partiet sin nomineringsstämma och valde enhälligt Peter Karlsson att efterträda Jacob Käll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var tidigare i år som den nyblivne 70-åringen Jacob Käll deklarerade att han hade för avsikt att trappa ned sitt politiska engagemang och gå i pension. 

Centerpartiet gick ut brett och sökte hans efterträdare, men valde till slut en ytterst intern lösning. Veteranen Peter Karlsson föreslog bli hans efterträdare.

Under onsdagskvällen samlades ett 25-tal centerpartister för att välja honom formellt. Som väntat valde nomineringsstämman att utse Peter Karlsson till ny vice ordförande i kommunstyrelsen. Det här innebär också att Peter Karlsson lämnar uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Han kommer också vara den som leder partiet i valrörelsen i valet 2026.

Valet av Peter Karlsson medförde också ett antal rockader och samtliga dessa valdes av en enhällig stämma. Christoffer Cederstrand blir ersättare i kommunstyrelsen, Lars Sandberg ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Björn Tunek ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden, Susanne Linder vice ordförande i socialnämnden och Lennart Falk ledamot i socialnämnden.

HÄR kan du läsa en längre intervju med Peter Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: