Annons:

Sök

Annons:

V-politiker tackades av: ”Skrämmande vad som händer med våra barn”

Fullmäktigeledamoten Pia Young (V) blev avtackad i samband med kvällens fullmäktigemöte. Foto: Ossian Mathiasson

V-politiker tackades av: ”Skrämmande vad som händer med våra barn”

Pia Young lämnar alla sina politiska uppdrag i Vimmerby kommun och blev avtackad på kvällens fullmäktigesammanträde. 
– Det har alltid varit lätt att lyssna till vad du har att säga, säger fullmäktiges ordförande Leif Larsson (C). 

Annons:

I februari rapporterade vår tidning om att Pia Young lämnar alla sina politiska uppdrag i Vimmerby kommun efter att ha varit en del av Vimmerbypolitiken i 17 år. Skälet är flytt till en annan kommun och hon vill inte heller se några besparingar på barn. 

”Som det politiska läget är nu, både generellt och här i Vimmerby, och då framför allt här, så kan jag inte vara med och vara ansvarig för den politik som drivs. Jag är irriterad över det för alla partier, från höger till vänster, säger att vi ska satsa på barnen. Men år efter år har vi effektiviserat inom barn- och utbildningsnämnden och det påverkar skolan och dess resurser. Jag hade tänkt att sitta kvar tills jag flyttade, men jag väljer att gå av redan nu”, sa Pia Young till vår tidning i februari. 

I samband med kvällens fullmäktigesammanträde passade fullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) på att tacka av Pia Young. 

– Vi vill självklart tacka dig för den tid som du har lagt för Vimmerby kommun. Jag har noterat att det rör sig om ganska många år, 17 år är det. Du började i BUN 2007, kom in i KF 2010 och har tillhört en rad kommunala organ som visar prov på din politiska bredd. Som ni förstår är det en god kraft som har lämnat sina förtroendeuppdrag i Vimmerby kommun. Vi vill tacka dig för gott arbete i kommunens tjänst. Vi har en blomma som bevis på vår uppskattning av ditt arbete, säger Leif Larsson. 

"Det är vårt ansvar"

Pia Young (V) ser positivt på de 17 åren som politiker. 

– Det är några här som har varit med lika länge som jag. Det har varit en ära att få delta i kommunens vardagsrum. Det har varit intressant och jag har lärt mig mycket om mig själv och om hur svårt det är att få som man vill, säger Pia Young. 

Hon ska nu lämna Vimmerby kommun och kommer inte engagera sig politiskt i den nya hemstaden.

– Jag har bestämt att jag ska lämna politiken och ska inte vara aktiv där jag kommer bo framöver. Jag har inte samma ork som jag har haft tidigare. Jag sitter i Linköpings förvaltningsrätt och det är vad jag kommer pyssla med. Där känner jag att jag kan göra nytta i och med att jag har jobbat med det hela mitt liv. 

Pia Young avslutade sitt tal med en uppmaning till politikerna i fullmäktigeförsamlingen. 

– Det är skrämmande att se vad som händer med våra barn som vi inte har tagit hand om på rätt sätt. Tänk på barnkonventionen och var rädd om barnen. Det är de som är vår framtid. Det finns barn som har skjutit ihjäl andra människor och det är fruktansvärt. Det är barn vi pratar om och det är vårt ansvar. Tänk på att vi alla är ansvariga för barnen och inte bara föräldrarna.

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: